Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Terenurile s-au ieftinit cu până la 90% în ultimii trei ani

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3800

Piaţa terenurilor a fost una dintre cele mai grav afectate de criza imobiliară. Preţurile terenurilor au ajuns la nivelul anului 2004, dar sunt în creştere Pentru piaţa terenurilor, anul 2010 a adus primele semne de ieşire din criză. După o perioadă în care nu mai mişca nimic pe acest segment, iar ... Preţurile terenurilor au scăzut atât de mult încât ai putea spune că unii propritari vor să le dea şi gratis. Este vorba mai ales despre terenruile din câmp, depăratet de utilităţi, ale căror tarife au scăzut cu până la 90 de procente. Cu cât mai aproape de oraş un teren, cu atât mai mică este deprecierea lui.

sursa: bloculgerman.roPreţurile sunt tentante, după doi ani de criză pe piaţa imobiliară de la noi. Faţă de 2008, datele IMOPEDIA.ro arată că terenurile din Bucureşti au înregistrat scăderi de aproximativ 60%, în timp ce în judeţul Ilfov putem vorbi de o ieftinire de 65% pentru terenurile din primul plan şi de peste 90% pentru cele din planul secund. În aceste condiţii, clienţii sunt din ce în ce mai interesaţi de ofetele de pe piaţă, dar încă nu iau decizia de cumpărare, în aşteptarea unui preţ mai bun. Evoluţia terenurilor de la periferia Bucureştiului Au dispărut ofertele de tip dumping. Iar proprietarii de loturi valoroase nu sunt dispuşi să lase la preţ mai mult decât au făcut-o deja. ... Indicele de căutare al terenurilor din portalul IMOPEDIA.ro arată că în prima lună a acestui an, numărul celor interesaţi de un teren a crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De la începutul anului acesta, numărul vizitatorilor interesaţi de un teren a crescut de la lună la lună, potrivit datelor IMOPEDIA.ro. Astfel, faţă de ianuarie 2011, în luna mai observăm că avem cu 76% mai mulţi vizitatori interesaţi de un teren. Semnalele din piaţă arată că şi în următoarea perioadă numărul vizitatorilor va creşte" a declarat Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Cu cât au scăzut terenurile în Bucureşti faţă de 2008?

Cifrele arată scăderi semnificative pe piaţa terenurilor din Capitală. Criza a reuşit în doi ani de criză se măture preţurile terenurilor, spre disperarea multor Preţurile terenurilor s-au prăbuşit. Proprietarii caută metode alternative pentru a conserva profitul La fel cum criza a prins dezvoltatorii imobiliari cu proiectele nevândute şi proprietarii de terenuri care voiau să scoată profit au rămas ... proprietari care au cumpărat cu gândul unor profituri uriaşe. În Bucureşti s-au înregistrat în medie, scăderi de 57% pe piaţa terenurilor. Cel mai mult s-au ieftinit terenurile din zona Centurii de Vest şi Centurii de Sud a Capitalei unde procentul ajunge la 72%. Scăderi mari se observă şi pe Şoseaua Alexandriei (63%), Centura de Est (61%) şi Centura de Nord (60%).

Terenuri-Bucuresti

Cu cât au scăzut terenurile în Ilfov faţă de 2008?

Terenurile din apropierea Bucureştiului, precum Otopeni, Corbeanca, Mogoşoaia, Chitila sau Popeşti-Leordeni au cunoscut o scădere de 65%, vorbim de o medie a preţurilor. Statisticile IMOPEDIA.ro arată preţuri reduceri de peste 70% în zona Măgurele, Voluntari şi Berceni-Sat.

Odată cu venirea crizei terenurile din câmp au devenit neinteresante. Nimeni nu mai voia un teren al cărui viitor nu era previzibil. Astfel, proprietarii terenurilor din câmp s-au trezit într-o piaţă blocată despre care specialiştii imobiliari spun că se va debloca ultima. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro terenurile din câmp s-au ieftinit cu 92% faţă de anul 2008. Sunt situaţii în care hectare întregi de teren nu au nici un preţ, căci La ce să ne uităm când cumpărăm un teren pentru casă? Nu e suficient ca un teren să aibă un preţ bun şi să se afle exact în zona în care ne dorim să ne construim o casă. Pentru a cumpăra un ... nimeni nu s-a mai interesat de ele de la instalarea crizei pe piaţa imobiliară.

Terenuri-Ilfov

Odată cu terenurile a scăzut şi preţul construcţiilor.

• casă la ieşirea din Nord a Bucureştiului - preţ teren - 40.000 EUR + construcţie de 100 mp - 40.000 EUR - cost total 80.000 EUR.
• casăla ieşirea din Sud a Bucureştiului - preţ teren - 20.000 EUR + construcţie de 100 mp - 40.000 EUR - cost total 60.000 EUR.
• casăla ieşirea din Est a Bucureştiului - preţ teren - 24.000 EUR + construcţie de 100 mp - 40.000 EUR - cost total 64.000 EUR.
• casă la ieşirea din Vest a Bucureştiului - preţ teren - 18.000 EUR + construcţie de 100 mp - 40.000 EUR - cost total de 58.000 EUR.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video