Nu avem suficiente locuri de parcare, dar vom avea marcaje diferenţiate pentru acestea. Nu de alta, dar uşor-uşor trebuie să ne aliniem normelor europene, spune primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Bineînţeles, doar ca marcaje, nu ca şi număr al locurilor de parcare.

Tichie de mărgăritar: parcări colorate în BucureştiAstfel, în curând, parcările vor fi albe, galbene sau albastre. După aceste culori vor trebui să se uite şoferii care caută un loc de parcare în Bucureşti.

Ei trebuie să ştie că locurile de parcare fără plată vor fi marcate cu alb, cele de reşedinţă cu albastru, în timp ce parcările private vor fi delimitate cu galben.

Proiectul privind delimitarea şi marcarea prin culori a spaţiilor de parcare a fost aprobat astăzi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit noii reglementări, locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi indicate prin inscripţionarea unui covor de culoare albastră, iar "parcarea interzisă" va fi delimitată prin culoarea roşie.

De asemenea, toate cele trei cazuri vor fi însoţite de indicatoare rutiere corespunzătoare şi inscripţii cu litere şi cifre.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că acesta este un prim pas în alinierea la standardele europene, fiind vorba de un cadru general la care vor fi aduse modificări.

16 July 2009