Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Timișoara: a fost inaugurat un proiect mixt în valoare de peste 400 de milioane de euro

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1200

Săptămâna trecută a fost inaugurat, la Timișoara, proiectul mixt Iulius Town, în valoare totală de 442 de milioane de euro, care include cea mai înaltă clădire de birouri din România.

sursa foto: https:/www.digi24.ro/stiri/economie/p-a-fost-inaugurat-proiectul-mixt-iulius-town-timisoara-investitie-totala-in-valoare-de-442-milioane-de-euro-1181644Iulius Town, a cărui suprafață totală construită este de 443.000 de mp, este dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe și reprezintă integrarea Iulius Mall Timișoara într-un proiect amplu de regenerare urbană, completându-l cu funcțiuni de retail, office și entertainment.

 

Iulius Town este situat în centrul Timișoarei și reprezintă cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta în România. Iulius Town deține atât cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului – 120.000 mp și 450 de magazine, cât și cea mai mare ofertă de spații de birouri clasa A din regiune – peste 100.000 mp. Tot aici va fi deschis cel mai mare centru de fitness din România (3.400 de mp), care va include o piscină semiolimpică.

 

Potrivit dezvoltatorilor, proiectul beneficiază și de un parc. Amenajarea Iulius Gardens a costat 8,7 de milioane de euro. Spațiul verde include 10.000 de arbuști, 1.400 de arbori de talie mare, dar și un lac cu suprafața de 800 de mp, un carusel venețian etajat pentru copii, un foișor, alei de promenadă și piațete pentru evenimente și târguri în aer liber.

 

În plus, începând cu data de 9 septembrie, în Iulius Town vor fi inaugurate o școală primară și prima grădiniță din Timișoara cu predare în limba engleză după curriculum britanic.

 

Pentru realizarea proiectului din centrul Timișoarei au fost necesare și investiții în infrastructură, în valoare de 13 milioane de euro. Astfel, străzile din proximitatea proiectului au fost lărgite și modernizate și a fost construit un tunel auto cu două benzi pe sens, care traversează ansamblul și contribuie la fluidizarea traficului din zonă. Alte 40,7 de milioane de euro au fost investite în amenajarea celor peste 4.000 de spații de parcare (o parcare supraetajată și una subterană). Ansamblul dispune și de 800 de spații pentru parcarea bicicletelor.

 

Iulius Town reprezintă primul ansamblu de tip mixt realizat în vestul țării și cel de-al doilea din portofoliul companiei IULIUS, după Palas Iași.

Compania IULIUS este cel mai mare dezvoltator și operator de proiecte mixte din România, cu un portofoliu operațional care cuprinde peste 300.000 mp de spații de retail și 146.200 mp de spații office clasa A.

 

Atterbury Europe B.V. („Atterbury Europe”) a fost înființată de compania sud-africană de dezvoltări imobiliare Atterbury Property Holdings (Pty) Ltd în anul 2014. În prezent, compania este deținută de un consorțiu de investitori privați (37,5%), de RMB Holdings Limited (37,5%) și Pareto Limited (25%).

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video