Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Primul oraș din România cu transport public în comun pe apă

Timișoara este primul oraș din România în care atât turiștii, cât și localnicii pot alege să meargă cu vaporașul, pe Bega, în loc să ia autobuzul.
Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1449

Astfel, din luna octombrie, orașul, singurul din țară care are căi navigabile interioare, beneficiază de cinci moduri de transport public: tramvai, autobuz, troleibuz, bicicletă și vaporaș.

„Orașul nostru se înscrie în circuitul orașelor europene cu tradiție care pun la dispoziția publicului călător posibilitatea de a se deplasa în regim de transport în comun pe apă”, se arată într-un comunicat de presă emis de autoritățile locale. "Este foarte rentabil, pentru că o cursă completă, de la un capăt la altul, consumă patru litri de motorină, aproximativ costurile sunt de 20 de lei pentru o cursă completă, eu cred că e foarte rentabil", a precizat primarul orașului Timișoara, Nicolae Robu.

O călătorie cu vaporașul va costa un leu, iar persoanele care beneficiază de gratuitate pe transportul public local vor circula gratuit și pe apă. Un traseu complet are nouă stații, durează aproximativ o oră, începe din zona Solventul și se termină la Uzina de Apă. Ambarcațiunile vor circula în intervalul orar 7.30 - 18.00.

Vaporașele vor circula în regim de transport în comun de luni până vineri, sfârșitul de săptămână fiind destinat curselor de agreement. Programul este afișat atât în stațiile de pe canalul Bega, cât și pe.

Joi, 4 octombrie, Societatea de Transport Public Timișoara a scos la apă cele șapte vaporașe pe care le deține, pentru a efectua curse de transport public pe canalul Bega. Fiecare vaporaș are 50 de locuri, aer condiționat și este dotat cu veste de salvare.  Vaporașele au fost achiziționate de Primăria Timișoara în cadrul proiectului european în urma căruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega. Ambarcațiunile au costat aproximativ două milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video