Vânzătorii de case şi apartamente noi au scos la înaintare facilităţi de plată, astfel încât cumpărătorii să nu mai apeleze la bănci, cel puţin un an -doi. Atenţie însă, majoritatea acestor metode de finanţare prezintă costuri, în unele cazuri mai mici decât la bancă, în altele mai mari. 

CitylightsCine s-ar fi gândit în urmă cu un an că un developer îţi va da un apartament la cheie, cu un avans minim şi cu plata eşalonată, fără a trece măcar un test de solvabilitate al unei bănci!

Uite că se întâmplă, majoritatea expozanţilor din TIMON având astfel de sisteme proprii de plată, care să excludă băncile, cel puţin pe termen scurt, de un an-doi.

Mare atenţie însă doritorilor, sa nu uite că suntem în plină criză economică şi este greu de estimat cât de mare este „plapuma" unei familii, astfel încât să nu se „rupă" în perioada imediat următoare.

Ofertele de finanţare sunt însă foarte tentante, mai ales că au în vedere apartamente finisate sau aproape gata, în care te poţi muta mâine sau cel mult în toamnă.

 

29 March 2009