0-680-mall.jpg
Incepand cu aceasta toamna, locuitorii Targu-Muresului, si nu
numai, vor avea posibilitatea sa se bucure de serviciile a doua complexe comerciale de mari dimensiuni, primele de acest tip din zona. Este vorba de European Retailpark, ce se va inaugura in 17 septembrie, si Mures Mall ce se va deschide in luna noiembrie.

Un parc pentru cumparaturi

European Retailpark este cel mai mare parc comercial ce se va deschide in Targu-Mures, valoarea investitiei nefiind facuta deocamdata publica de catre dezvoltatorul BELROM Real Estate. Parcul este situat la intrarea in oras dinspre Cluj-Napoca si se va intinde pe 60.000 de metri patrati, din care inchiriabili sunt aproximativ 45.000 de metri patrati. De asemenea, noul complex comercial va dispune de 2.000 de locuri de parcare.

Pe langa Promenada Mall, zona care va adaposti peste 70 de magazine, in parcul comercial vor fi prezente nume mari de retaileri precum hipermarketul Auchan, magazinul de bricolaj bauMax, Media Galaxy sau Mobilia.

„Printre chiriasii Promenada Mall se numara si branduri renumite precum Sprider, Kenvelo, Puma, Leonardo, Batta, Ina Center, Otter si multe alte nume recunoscute pe plan international si national”, a declarat Felicia Vasiu, reprezentanta Cushman&Wakefield Activ Consulting, companie care asigura consultanta pentru dezvoltare si serviciile de inchiriere pentru BELROM.

Mallul din centru

Mures Mall reprezinta o investitie de 15 milioane de euro a companiei clujene Matrix Investments si va fi situat foarte aproape de centrul orasului, pe locul vechii cladiri „Bem-Bem”. Mallul va avea o suprafata construita de circa 17.000 de metri patrati, cladirea urmand a avea cinci nivele (demisol, parter si trei etaje). Mallul va dispunde de 200 de locuri de parcare si de un numar de circa 80 de spatii comerciale.

„Mures Mall a fost dezvoltat dupa un concept standard de fashion & leisure. Astfel, la demisol vor fi electronice si electrocasnice, la parter si etajele 1 si 2 magazinele de cosmetice, confectii, accesorii, bijuterii, sport, servicii. Etajul 3 va fi ocupat de restaurante, casino, biliard si jocuri electronice”, a declarat Octav Paul-Ros, director general al dezvoltatorului Matrix Investments.

El a precizat, de asemenea, ca proiectul va fi extins ulterior cu inca 8.000 mp inchiriabili, precum si cu spatii de birouri. Noul mall va adaposti branduri internationale, dintre care unele intra pentru prima oara pe piata romaneasca, iar altele pentru prima data in orasul Targu-Mures. Mures Mall va genera peste 500 de noi locuri de munca.

INVESTITII

Proiecte similare in Bistrita si Deva

Investitiile de la Targu-Mures nu sunt singurele dezvoltate in Transilvania de cele doua companii. Astfel, in toamna acestui an, Matrix Investments va incepe la Bistrita constructia unui mall ce va reprezenta o investitie de 45 de milioane de euro. Mallul va fi situat central si va acoperi un teren de 43.000 de mp.

Suprafata inchiriabila de 30.000 de mp va include reprezentante apartinand unor lanturi internationale de distributie. In acelasi timp, BELROM intentioneaza sa dezvolte un European Retailpark in Deva, constructiile urmand a fi demarate in ultimul trimestru al anului 2007. Parcul se va intinde pe 170.000 mp si va fi inaugurat la sfarsitul anului 2008.

Sursa

30 July 2007