Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Toamna se numără proiectele importante din Sibiu: prima parcare subterană și Sibiu BikeCity

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1712

Prinde contur prima parcare subterană publică din Sibiu.
Autoritățile locale din Sibiu au început demersurile pentru realizarea primei parcări subterane din municipiu. Aceasta va fi amplasată în Piața Gării și va avea 400 de locuri.

sursa foto: RTV.netAstfel, în luna mai 2018, Primăria Sibiu a atribuit contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate. Documentația va fi supusă aprobării Consiliului Local în ședința de săptămâna viitoare. Ulterior, va fi realizat proiectul tehnic și apoi vor fi contractate lucrările propriu-zise.

Parcarea subterană va fi construită pe două nivele și va oferi aproximativ 200 de locuri pentru autoturisme și încă zece pentru motociclete. Alte 150-200 de locuri vor fi amenajate la nivelul solului.

Construirea primei parcări subterane din Sibiu include:

- crearea drumurilor și rampelor de acces, precum și a trotuarelor;

- instalarea sistemului de preluare și evacuare a apelor pluviale;

- amenajarea instalațiilor electrice, de iluminat interior și exterior eco-eficient și a sistemului de supraveghere video;

- amplasarea unor stații de încărcare a mașinilor electrice;

- amenajarea de zone verzi la intrările în parcare;

- vor fi montate două ascensoare, cu ajutorul cărora persoanele cu dizabilități să poată ajunge la locurile de parcare rezervate.

Costul realizării primei parcări subterane din Sibiu este estimate la peste 12,5 milioane de lei, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul local.

Sibiul va avea și sistem automat de închiriere a bicicletelor

Un alt proiect interesant care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din această lună se referă la implementarea unui sistem automat de închiriere a bicicletelor în regim self-service. După ce va fi aprobat, proiectul Sibiu BikeCity va fi depus la ADR Centru în vederea obținerii fondurilor europene pe Axa prioritară 4, dedicată mobilității urbane.

Concret, proiectul prevede amenajarea a 44 de centre automate de închiriere de biciclete în regim self service în municipiul Sibiu. Peste 500 de biciclete vor fi puse la dispoziția utilizatorilor, inclusiv triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități.

Cetățenii vor putea închiria bicicletele contracost și le vor putea returna apoi în centrul cel mai apropiat. Investiția este estimată la 13 milioane de lei.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video