Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Atracţii turistice din România

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8478

Varietatea peisajelor din România, arhitectura unică a fiecărei zone, tradiţiile intacte, specialităţile culinare, istoria şi cultura românească reprezintă Top 10 – Invenţii româneşti care au revoluţionat lumea Invenţiile străinilor par, de multe ori, să fie mai performante decât cele ale oamenilor de ştiinţă români, însă există anumite ... un pachet de atuuri pe care nu multe ţări îl deţine. Această împletire pitorească fascinează majoritatea turiştilor străini, în ciuda unei promovări lipsite de intensitate pe plan internaţional. IMOPEDIA.ro prezintă un clasament al celor mai importante atracţii turistice din România.

BucurestiBucureşti

Bucureşti, capitala şi cel mai mare oraş al României, nu este numai o atracţie turistică majoră, dar şi cel mai important puncte de plecare al excursiilor în alte zone ale ţării. Denumit în trecut „Micul Paris”, Bucureştiul este apreciat de străini pentru atmosfera sa aparte – Centrul Vechi sau monumentele unice, clădirile istorice sau vilele impunătoare, cartierele diferite sau Top 10 – Parcuri din Bucureşti Capitala se bucură de numeroase parcuri, unele cu o îndelungată istorie, altele din perioada comunistă, toate la fel de căutate de bucureşteni ... parcurile spaţioase, restaurantele specifice sau cluburile luxoase, toate caracterizează plăcut un oraş eclectic, care reuşeşte să îi încânte pe vizitatori.

Orase medievale (Sibiu)Oraşe medievale

Între secolele XII şi XIV, coloniştii saxoni s-au stabilit în sudul Transilvaniei şi au ridicat burgurile, oraşele medievale fortificate specifice Europei Centrale. Turiştii sunt cuceriţi de cetăţile cu turnuri impunătoare şi străduţe înguste ce au supravieţuit secolelor, iar atmosfera medievală din Braşov, Sibiu sau Sighişoara atrage vizitatori din întreaga lume. De asemenea, festivalurile culturale cu aer medieval fascinează atât adulţii, cât şi copiii, indiferent că sunt români sau străini.

Manastiri din Bucovina (Sucevita)Mănăstirile din Bucovina

Ștefan cel Mare este o personalitate marcantă în istoria României, iar sub domnia sa, arhitectura religioasă moldovenească a atins apogeul. De pe vremea voievodului datează cele mai multe mănăstiri pictate din Bucovina, caracterizate de influenţe bizantine şi gotice, cât şi de fresce viu colorate. Picturile murale reprezintă un fenomen artistic unic în Europa în secolele XV-XVI, eleganţa formelor şi bogăţia interiorului fiind remarcabile.

Litoralul romanesc (Vama Veche)Litoralul românesc

Litoralul românesc al Mării Negre este cea mai exploatată zonă turistică din România, fiind vizitat de Mamaia continuă traseul luxului. Mazăre promite investiţii de 50 milioane euro, după cel mai bun sezon din ultimii 20 ani Primarul Radu Mazăre promite că partea de nord a litoralului românesc va continua să se dezvolte, iar până la iarnă, această zonă va ... aproape un milion de turişti anual. Staţiunile româneşti se adresează tuturor clienţilor, indiferent de buget, indiferent că preferă hotelurile de cinci stele sau excursiile cu cortul. Turiştii străini sunt vrăjiţi de luxul din Mamaia sau de libertatea din Vama Veche, iar dincolo de constantele plajă, soare şi apă, există numeroase activităţi sportive, pentru vizitatorii ce preferă vacanţele active.

Delta DunariiDelta Dunării

La sfârşitul lungii sale excursii prin Europa, Dunărea formează un adevărat regat al apelor, un peisaj de o frumuseţe unică: Delta Dunării. A doua mare deltă europeană reprezintă un rai al florei şi faunei specifice, iar turiştii străini sunt captivaţi atât de peisaje, dar şi de bucătăria tradiţională. Clasificată ca rezervaţie a biosferei la nivel naţional, Delta Dunării este inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, din 1991.

Traditii si obiceiuri (Calusarii)Tradiţii şi obiceiuri

Puţine zone din Europa şi-au păstrat atât de bine Top 10 – Tradiţii româneşti de Crăciun Crăcinul este cea mai mare sărbătoare religioasă, însoţită de datini şi tradiţii populare, diferite de la o zonă la alta a ţării. IMOPEDIA.ro ... obiceiurile populare. Turiştii străini consideră autentice satele româneşti neatinse de timp, oamenii îmbrăcaţi în straie populare şi datinile transmise din generaţie în generaţie. Pensiunile agroturistice din întreaga ţară sunt pline de vizitatori străini, în special în preajma sărbătorilor şi a festivalurilor – Paştele în Maramureş, Răvăşitul Oilor în zona Rucăr-Bran sau Crăciunul în Mărginimea Sibiului oferă turiştilor străini excursii unice.

Castele si palate (Peles)Castele şi palate

Top 10 – Cele mai înfiorătoare castele din lume Castelele au captat dintotdeauna imaginaţia tuturor, din pricina misterului ce le înconjoară. De multe ori, pentru a atrage turişti curioşi, ... Castelele şi palatele româneşti îşi datorează faima eleganţei arhitecturale, peisajelor înconjurătoare spectaculoase şi comorilor nepreţuite din interior. Stilurile diverse se împletesc armonios cu elemente tradiţionale, iar multe dintre aceste construcţii sunt adevărate capodopere, incluse în patrimoniul mondial UNESCO. România se bucură de nenumărate astfel de clădiri, de la fortăreţe medievale austere, la palate luxoase ridicate în ultimul secol.

Statiuni de ski (Poiana Brasov)Staţiuni de ski

Carpaţii româneşti atrag nenumăraţi turişti pasionaţi de sporturile de iarnă, iar facilităţile din staţiunile montane s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani. Deşi Valea Prahovei este cea mai mediatizată zonă, staţiuni precum Rânca, Straja sau Vidra atrag iubitorii de sporturi extreme care vor să evite aglomeraţia. Străinii revin an de an în Top 10 – Cele mai bune staţiuni de schi pentru începători din Europa Cei mai mulţi turişti care vor o vacanţă pe perioada iernii, se îndreaptă către staţiunile montane. Sporturile albe au devenit tot mai ... staţiunile montane româneşti, mulţumiţi de servicii, peisaje şi bucătăria tradiţională, preţurile fiind accesibile pentru buzunarele vest-europenilor.

Carpati (Crucea Caraiman)Carpaţii României

Munţii Carpaţi oferă cele mai frumoase peisaje din România – peşteri, cascade, piscuri, râuri şi lacuri, fiecare având o legendă unică. În parcurile naturale, vizitatorii pot admira specii de animale sau plante pe cale de dispariţie, iar turiştii pasionaţi de adrenalină au numeroase sporturi extreme cu care se pot delecta, de la căţărări la bungee jumping sau mountain biking. Mai mult, pasionaţii de automobilism se vor îndrăgosti iremediabil de Trănsfăgărăşan şi Transalpina.

Statiuni balneo climaticeStaţiuni balneo-climaterice

Efectele apelor minerale şi termale de pe teritoriul ţării noastre au fost apreciate de austro-ungari, care au ridicat aici primele staţiuni balneare din Europa. De atunci, metodele de balneoterapie s-au diversificat şi modernizat, precum şi serviciile şi facilităţile din domeniu. România deţine peste o treime din apele minerale ale Europei, având circa 70 de complexuri dedicate terapiei balneare. Băile Herculane, Băile Olăneşti sau Vatra Dornei sunt cele mai cunoscute zone ideale pentru recreaţie sau tratament, datorită proprietăţilor curative ale apei, aerului şi nămolului.

CITEȘTE ȘI:  Top 10 – Destinaţii turistice convenabile pentru 2013 Costurile de transport cresc constant, astfel că din ce în ce mai mulţi pasionaţi de călătorie caută pachete turistice atractive şi oraşe cu ... Top 10 – Destinaţii turistice convenabile pentru 2013

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video