Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Cele mai atractive obiective din Statele Unite ale Americii

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 35075

Fără doar şi poate, Statele Unite ale Americii are ce arăta turiştilor. Vorbim de destinaţii turistice uimitoare - de la zgârie-norii din New York, la minunile naturale din Yellowstone şi Alaska sau plajele însorite din California, Florida şi Hawaii. Întrucât sunt atât de multe locuri extrem de diferite, IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai atractive obiective turistice din întreaga ţară.

Casa Alba10. Casa Albă

Casa Albă este atât biroul, cât şi reşedinţa oficială a preşedintelui Statelor Unite. Clădirea a fost construită între anii 1792 şi 1800, fiind folosită, în premieră, de preşedintele John Adams. După atacurile din 11 septembrie 2001, Casa Albă a devenit mult mai greu de vizitat. În prezent, sunt disponibile numai tururi organizate, pentru grupuri de cel puţin zece persoane, iar programările se fac chiar şi cu şase luni înainte. Pentru americani, vizita se programează numai de către reprezentantul în Congres, iar pentru cetăţenii străini - de către ambasadorul ţării respective în SUA.

Parcul National Denali9. Parcul Naţional Denali

Rezervaţia Naţională Denali se află în Alaska, aici aflându-se şi muntele McKinley, cel mai înalt munte din America de Nord. Cuvântul „denali" înseamnă „cel înalt" (în limba nativilor athabaskan) şi se referă, evident, la muntele McKinley. Parcul protejează o vastă zonă sălbatică, unde trăiesc urşi grizzly, reni de Canada, elani, lupi şi multe alte specii.

Las Vegas8. Bulevardul Las Vegas

Pe la 1900, un gangster fără faimă la vremea respectivă, cunoscut de apropiaţi ca Bugsy, a decis să ridice un oraş al distracţiei, care să devină un paradis fiscal, guvernat de mafie. Astfel că, în 1911, Las Vegas a primit statutul oficial de oraş. Toleranţa autorităţilor pentru diferitele distracţii pentru adulţi i-au adus porecla de Oraşul Păcatelor, al cărui chintesenţă îl reprezintă Top 10 – Cele mai cunoscute artere din lume Sunt celebre pentru zonele lor comerciale, pentru viaţa de noapte şi distracţiile pe care le oferă sau pentru istoria şi vechimea lor. Vorbim de cele ... Bulevardul Las Vegas. Cunoscut şi sub numele de Las Vegas Strip (în trad. „fâşie"), bulevardul are o lungime de aproape 7 kilometri şi găzduieşte 19 dintre cele mai mari 25 hoteluri din lume (după numărul de camere), adică în total 67.000 camere de hotel.

Florida7. Cheile Floridei

Cu o lungime de aproape 200 kilometri, Cheile Floridei reprezintă un lanţ de insule tropicale, ce se arcuieşte în jurul peninsulei Florida. Insulele sunt legate de continent printr-o serie de poduri, dintre care cel mai spectaculos este Seven Mile Bridge (Podul Şapte Mile), care a fost folosit frecvent ca platou de filmare pentru diferite filme de acţiune. US Highway 1, denumită şi „Overseas Highway" (Autostrada peste Mări), pleacă din Key Largo şi trece prin Islamadora, Marathon, Lower Keys, oprindu-se în Key West - cea mai îndepărtată şi cea mai cunoscută insulă.

Kilauea6. Kilauea

Kilauea este cel mai tânăr vulcan apărut în Top 10 - Destinaţii favorite pentru luna de miere Alegerea unui loc pentru luna de miere nu este niciodată uşoară, deoarece sunt atâtea şi atâtea variante, pentru buzunare mai ... Arhipelagul Hawaii, fiind plat şi de înălţime redusă. Este unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă, o sursă inepuizabilă pentru vulcanologi. A erupt de 33 de ori din 1952, fără a mai pune la socoteală erupţia curentă, care a început în ianuarie 1983 şi este încă în curs de desfăşurare. Lava de mai puţin de 1.000 de ani acoperă 90% din vulcan, iar volumul materialului care a erupt până acum este îndeajuns pentru a construi un drum care să înconjoare de trei ori planeta.

Cascada Niagara5. Cascada Niagara

Situată între statul New York şi provincia canadiană Ontario, Cascada Niagara este una dintre cele mai spectaculoase minuni naturale de pe continentul nord american. Cascada Niagara este, de fapt, alcătuită din trei cascade diferite - Cascada Americană, Cascada Vălul Miresei şi Cascada Potcoava. Cea din urmă este situată pe teritoriul Canadei, în timp ce primele două aparţin de New York. Cu peste 14 milioane de turişti anual, Niagara este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din lume.

Podul Golden Gate4. Podul Golden Gate

Top 10 – Cele mai reprezentative poduri din lume Încă din secole îndepărtate, arhitecţii şi inginerii şi-au unit cunoştinţele pentru a crea poduri-simbol, adevărate capodopere care să ... Golden Gate Bridge este un pod suspendat, ce străbate strâmtoarea dintre San Francisco şi Marin County. Când a fost finisat, în 1937, era cel mai lung pod suspendat din întreaga lume, astfel că a devenit un simbol internaţional atât pentru San Francisco, cât şi pentru Statele Unite ale Americii. Faimoasa culoare de roşu-portocaliu a fost special aleasă pentru a creşte vizibilitatea podului pe timp de ceaţă, fenomen foarte des întâlnit în zonă.

Yellowstone3. Yellowstone

Parcul Naţional Yellowstone a fost prima rezervaţie din lume. Terenul a fost retras din circuitul agricol în 1872, pentru a proteja numărul vast de gheizere sau izvoare termale, precum şi pentru a ocroti incredibila faună din zona de o frumuseţe sălbatică. Yellowstone este aşezat pe un imens punct fierbinte, de unde se ridică la suprafaţă rocă din mantaua topită. Parcul conţine jumătate dintre toate caracteristicile geotermale cunoscute în lume, cu peste 10.000 de gheizere şi izvoare. De asemenea, reprezintă căminul a numeroase specii, printre care şi urşi negri sau grizzly, căprioare, elani, bizoni sau lupi.

Manhattan2. Manhattan

Manhattan este unul dintre cele cinci cartiere ale New York, întruchiparea visului american A avea propriul tău cămin face parte din ideologia americană. În Big Apple nu se mai aplică aceeaşi idee, deoarece proprietăţile sunt ... faimosului New York, fiind reprezentativ pentru stilul de viaţă al acestui oraş. Manhattan a fost prezentat de mii de ori, atât pe marile, cât şi pe micile ecrane - ori ca fundal pentru diferite filme şi emisiuni, ori ca subiect central al multor documentare. Plimbările prin acest cartier se fac la umbra zgârie-norilor, iar atracţii sunt la tot pasul - Statuia Libertăţii sau Empire State Building, show-urile de pe Broadway, Top 10 – Parcuri internaţionale celebre Autorităţile din marile metropole ale lumii fac eforturi pentru a păstra peticele de spaţii verzi rămase. Mai mult de atât, populaţia susţine ... Central Park sau 5th Avenue, iar lista poate continua la nesfârşit.

Marele Canion1. Marele Canion

Aşezat în nordul Arizonei, Grand Canyon este una dintre marile atracţii turistice ale Statelor Unite. Sculptat de-a lungul a milioane de ani de către râul Colorado, canionul atinge o adâncime de peste 1,6 km şi o lungime de aproape 450 km. Deşi nu este nici cel mai adânc şi nici cel mai lung canion din lume, Grand Canyon are o dimensiune notabilă şi prezintă un peisaj plin de culoare. Turiştii sunt copleşiţi de panorama copleşitoare, de neegalat în întreaga lume.

CITEŞTE ŞI Top 10 – Cele mai colorate oraşe din lume Vă mai amintiţi de blocurile de pe Calea Rahovei, vopsite de primarul sectorului cinci în culorile curcubeului? Mulţi au criticat dur la vremea ... Top 10 - Cele mai colorate oraşe din lume


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
300Imopedianew.jpg

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video