Atraşi de istoria, exotismul şi frumuseţea Americii Latine, din ce în ce mai mulţi români au început să aleagă pachete turistice în această parte a lumii. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai vizitate oraşe din America Latină, conform MasterCard Global Destination Cities Index 2013, analiză pentru care s-au luat în calcul numai turiştii străini care au plătit pentru cel puţin o noapte de cazare.

32243-10_caracas_venezuela.jpg10. Caracas, Venezuela

  • 0,5 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 0,7 miliarde dolari

Capitala Venezuelei este o metropolă modernă, cu numeroşi zgârie-nori şi proiecte imobiliare în desfăşurare. Deşi este considerat a fi unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume, Caracas s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani, dezvoltare susţinută de industria petrolieră.

32242-9_quito_ecuador.jpg9. Quito, Ecuador

  • 0,6 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 0,4 miliarde dolari

Cu o istorie de aproape cinci secole, Quito este capitala constituţională aflată la cea mai mare altitudine din lume, ocupând locul doi în clasamentul celor mai „înalte” capitale. Centrul istoric al oraşului Quito este unul dintre cele mai întinse şi mai bine-păstrate din lume, fiind primul obiectiv inclus în Patrimoniul Cultural Mondial al UNESCO, în 1978 (alături de Cracovia).

32241-8_montevideo_uruguay.jpg8. Montevideo, Uruguay

  • 0,7 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 0,6 miliarde dolari

Montevideo nu are o istorie foarte îndelungată, fiind fondat în urmă cu mai puţin de trei secole. Descris ca un oraş „vibrant, eclectic, cu o bogată viaţă culturală”, capitala Uruguayului este un centru educaţional, ce atrage tineri din întreaga regiune. De asemenea, oraşul se mândreşte cu o arhitectură interesantă, cu influenţe din diverse stiluri.

32234-7_bogota_columbia.jpg7. Bogota, Columbia

  • 0,9 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 0,8 miliarde dolari

Capitala columbiană are o istorie tumultoasă, legată de cartelurile de droguri. În ultimii 15 ani, autorităţile au încercat din răsputeri să diminueze numărul infracţiunilor şi au reuşit să atragă turişti, astfel că Bogota este privită cu încredere de către dezvoltatorii imobiliari, fiind un oraş cu mult potenţial.

32240-6_rio_de_janeiro_brazilia.jpg6. Rio de Janeiro, Brazilia

  • 1,4 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 1,7 miliarde dolari

În timp ce locuitorii din Sao Paulo lucrează, cei din Rio de Janeiro se distrează – spune o zicală locală. Denumit şi „Oraşul Minunat” (Cidade Maravilhosa), Rio are o aură aparte în întreaga lume, renume întreţinut de carnavalurile spectaculoase, de plajele pline de tineri şi de uriaşele petreceri în aer liber.

32239-5_san_jose_costa_rica.jpg5. San Jose, Costa Rica

  • 1,4 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 1,3 miliarde dolari

Fondată în urmă cu mai puţin de 300 ani, Capitala Costa Ricăi este un oraş cu aer european, a cărui zonă metropolitană reuneşte peste 30% din populaţia întregii ţări. În ciuda altor probleme cu care se confruntă, San Jose este unul dintre cele mai lipsite de violenţă şi mai sigure oraşe din America Latină.

32238-4_lima_peru.jpg4. Lima, Peru

  • 1,8 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 1,4 miliarde dolari

Ridicată în mijlocul deşertului, Lima reuşeşte să fie unul dintre cele mai verzi oraşe din America Latină, având chiar un teren de golf în centrul districtului business. Capitala peruană este un oraş cu o istorie şi o cultură aparte, cu numeroase atracţii turistice. În trecut, Lima era supranumită şi „Oraşul Regilor”.

32237-3_sao_paulo_brazilia.jpg3. Sao Paulo, Brazilia

  • 2,4 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 2,9 miliarde dolari

Sao Paulo este considerat a fi motorul economic şi industrial al Braziliei, cu o deosebită greutate pe scena internaţională. Cu o economie prosperă şi în continuă expansiune, Sao Paulo este extrem de atractiv în ochii angajaţilor din întreaga regiune, astfel că a ajuns să fie cel mai mare oraş din Emisfera Sudică (populaţia din zona metropolitană atinge 20 milioane locuitori).

32236-2_buenos_aires_argentina.jpg2. Buenos Aires, Argentina

  • 2,6 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 2,7 miliarde dolari

Capitala argentiniană se mândreşte cu o bogată viaţă culturală, cu numeroase activităţi de petrecere a timpului liber şi cu o arhitectură unică. Buenos Aires este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din America Latină, oferind totodată şi cel mai competitiv mediu de afaceri de pe continent.

32235-1_mexico_city_mexico.jpg1. Mexico City, Mexico

  • 3,1 milioane turişti internaţionali
  • Turiştii străini au cheltuit 2,2 miliarde dolari

Mexico City este centrul economic, industrial, politic şi cultural al Americii Latine, dar şi cea mai mare metropolă de pe continent, cu peste 21 milioane locuitori. Capitala Mexicului este o metropolă modernă, cu numeroşi zgârie-nori, însă a reuşit să îşi păstreze numeroase clădiri istorice, specifice perioadei coloniale.

NU RATA: Top 10 – Hoteluri bizare

 

25 October 2013