Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Cele mai bune staţiuni de schi din Austria

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 27168

Iubitorii sporturilor de iarnă din România aşteaptă cu nerăbdare sezonul rece, iar în ultimii ani, companiile de turism confirmă că Austria a devenit una dintre principalele destinaţii. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai bine cotate staţiuni montane din Austria, conform publicaţiei Bergfex.

Kitzbühel - Kirchberg10. Kitzbühel - Kirchberg

 • Land: Tirol
 • 170 kilometri de pârtie

Staţiune turistică de renume mondial, Kitzbühel este amplasată într-o zonă perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care se pot bucura de zăpadă din decembrie şi până în aprilie. Începătorii vor găsi aici 22 pârtii de dificultate uşoară (69 km), în timp ce 25 pârtii sunt de dificultate medie (77 km), iar 13 pârtii sunt de dificultate foarte grea (24 km). Kitzbühel se mândreşte cu cea mai mare reţea de transporturi montane din Austria, având 54 de telecabine şi telescaune ultra-moderne.

Saalbach Hinterglemm Leogang9. Saalbach Hinterglemm Leogang

 • Land: Salzburg
 • 200 kilometri de pârtie

Motto-ul zonei este „Ski nelimitat” – pasionaţii de sporturi de iarnă se pot distra şi după lăsarea soarelui, deoarece aici sunt destule piste luminate. În ultimii 15 ani, s-au investit aproape 260 milioane euro pentru modernizarea staţiunii şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de ski sau snowboard. În prezent, 90 km de pârtie sunt dedicaţi începătorilor, 95 km de pârtie sunt de dificultate medie, iar 15 km de pârtie sunt de dificultate grea.

Mayrhofen - Zillertal8. Mayrhofen - Zillertal

 • Land: Tirol
 • 133 kilometri de pârtie

Mayrhofen este cea mai mare staţiune din Valea Zillertal, una dintre cele mai populare zone turistice din Tirol. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie numeroase opţiuni: de la pârtii pentru începători şi până la zone pentru freeride, aici este cel mai bine cotat parc de iarnă din Europa, Vans Penken Park. În Mayrhofen, începătorii au la dispoziţie 41 km de pârtie, în timp ce 63 km de pârtie sunt de dificultate medie, iar 29 km de pârtie sunt dedicaţi celor mai experimentaţi.

Kitzsteinhorn - Kaprun7. Kitzsteinhorn - Kaprun

 • Land: Salzburg
 • 41 kilometri de pârtie

Deşi are mai puţini kilometri de pârtie decât alte staţiuni din clasament, Top 10 – Cele mai vizitate oraşe din lume, în 2013 Oraşele Asiei se remarcă din ce în ce mai puternic pe scena internaţională, în diverse domenii, inclusiv în turism. O metropolă ... zona este renumită pentru printre amatorii de senzaţii tari, având peste 10 km de rute variate pentru freeride. Kitzsteinhorn se mândreşte cu unele dintre cele mai bine cotate parcuri amenajate special pentru amatorii de trucuri şi cascadorii. Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă de la sfârşitul lui noiembrie şi până la începutul lunii mai.

Obergurgl - Hochgurgl6. Obergurgl - Hochgurgl

 • Land: Tirol
 • 110 kilometri de pârtie

Pârtiile sunt amenajate până la o altitudine ameţitoare de 3080 metri, astfel că nu e de mirare de ce localnicii spun că „în Obergurgl-Hochgurgl, distracţia de iarnă abia începe la înălţimea la care în alte locuri, telecabinele se termină”. Cu numeroase hoteluri luxoase, restaurane şi baruri stilate, staţiunea este denumită şi „Diamantul Alpilor”. Cele mai multe pârtii sunt roşii (55 km), în timp ce începătorii au dedicaţi 35 km de pârtie, iar 20 km de pârtie sunt de dificultate grea.

Stubaier Gletscher5. Stubaier Gletscher

 • Land: Tirol
 • 110 kilometri de pârtie

Cea mai mare zonă de ski pe gheţar din Austria se întinde pe o suprafaţă de peste 70 hectare şi se mândreşte că are zăpada garantată din octombrie şi până în iunie, cei 110 km de pârtie fiind amenajaţi între 1.740 şi 3.210 metri altitudine. În prezent, sunt deschise publicului 20 pârtii şi 22 teleschiuri, iar zăpada are 160 cm. De asemenea, aproape 20 km de pârtie sunt dedicaţi amatorilor de freeride.

Hintertuxer Gletscher4. Hintertuxer Gletscher

 • Land: Tirol
 • 59 kilometri de pârtie

Hintertuxer Gletscher este singura staţiune din Austria în care se poate schia tot anul – vara, sunt deschişi publicului aproape 20 kilometri de pârtie şi 9 mijloace de transport. Cel mai înalt punct al staţiunii este la 3.250 metri altitudine, punct în care zăpada are 185 cm în prezent. Începătorii vor găsi în Hintertuxer Gletscher 13 km de pârtie, în timp ce 32 km de pârtie sunt de dificultate medie, iar 14 km de pârtie sunt dedicaţi sportivilor experimentaţi.

Obertauern3. Obertauern

 • Land: Salzburg
 • 100 kilometri de pârtie

Obertauern este o staţiune ideală pentru turiştii care doresc un concediu liniştit: se laudă cu o sută de kilometri de pârtie, numeroase baruri apres ski, viaţă de noapte agitată şi Top 10 – Hoteluri bizare Numeroşi turişti îşi planifică vacanţa în funcţie de locul de cazare, astfel că hotelurile reprezintă mai mult decât un simplu loc ... hoteluri moderne sau săli de fitness şi wellness. Cea mai mare parte a pârtiilor este dedicată începătorilor (60 km), în timp ce pârtiile negre se întind pe doar patru kilometri. Staţiunea are două telegondole, 19 telescaune şi 6 teleschiuri.

Ischgl2. Ischgl

 • Land: Tirol
 • 238 kilometri de pârtie

Ischgl nu este un sătuc cu 1.500 locuitori, ci este una dintre cele mai apreciate staţiuni montane pe plan mondial, câştigătoare a numeroase premii şi titluri internaţionale. Zona se laudă cu mai mulţi kilometri de pârtie decât întreaga noastră ţară şi cu piste pentru toate nivelurile: 39 km de dificultate scăzută, 150 km de dificultate medie, 34 km dificultate avansată şi 15 km de rute pentru freeride. De asemenea, staţiunea este renumită pentru petreceri şi distracţie, iar aici se organizează concerte şi evenimente ce atrag turişti din toate colţurile lumii.

Sölden1. Sölden

 • Land: Tirol
 • 144 kilometri de pârtie

Cu o populaţie de 3.000 locuitori, Sölden este una dintre cele mai populare staţiuni montane din Europa, gazdă a Cupei Mondiale FIS. Sölden a fost votată drept cea mai bună staţiune montană din Austria datorită implicării autorităţilor: sistemul de transport este extrem de bine conectat, staţiunea are 33 de telecabine capabile să transporte 68.000 persoane/oră, pârtiile sunt amenajate până la o altitudine de 3.340 metri, iar tunurile de zăpadă sunt pornite pentru toate pârtiile sub altitudinea de 2.000 metri.

CITEŞTE ŞI: Top 10 – Cele mai populare atracţii turistice din lume Cetăţi antice, temple vechi de mii de ani, biserici renascentiste sau catedrale moderne – anumite construcţii atrag milioane de turişti anual, ... Top 10 – Cele mai populare atracţii turistice din lume

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video