Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Cele mai frumoase construcții antice din lume

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6247

Oamenii au dorit dintotdeauna să își lase amprenta asupra spațiului în care trăiesc și au ridicat construcții impresionante prin dimensiuni sau prin delicatețe. Unele dintre ele reușescă să rămână la fel de uluitoare, chiar și 1.000 ani mai târziu. IMOPEDIA.ro prezintă un clasament al celor mai frumoase construcții din lume care au reușit să supraviețuiască testului timpului.

Marele Zid ChinezescMarele Zid Chinezesc

Ceea ce astăzi este o destinație turistică unică a fost inițial una dintre cele mai mari structuri de apărare din lume construite de om. Construcția Marelui Zid Chinezesc a început în secolul V î.e.n. și s-a încheiat abia în secolul al XVI-lea, cea mai mare parte a sa datând de pe vremea Dinastiei Ming. Este considerat a fi cel mai lung zid de pe Terra, măsurând 21.196 kilometri lungime (potrivit unor anumite studii). Deși este una dintre cele mai impresionante construcții ce a reușit să sfideze timpul, a fost lăsat în paragină începând cu secolul al XIX-lea, fiind declarat monument istoric al Chinei abia în anii ’50.

PanteonulPanteonul din Roma

Cea mai bine conservată clădire romană a fost ridicată pe vremea Împăratului Augustus (27 î.e.n. – 14 e.n.), fiind chiar și astăzi cea mai importantă clădire veche cu acoperișul original intact. Comandat de Marcus Agrippa (om politic cu greutate și ginerele lui Augustus), Panteonul este un templu dedicat tuturor zeilor venerați în Roma Antică. Folosită continuu de-a lungul secolelor, clădirea a fost reconstruită de Împăratul Hadrian, însă din secolul al VII-lea a fost tranformată în biserică creștină. Mai mult, aceasta a fost cea mai mare construcție de beton din lume, până în secolul al XX-lea.

Templul TodaijiTemplul Todaiji

Orașul Nara a fost prima capitală a Japoniei, iar Templul Todaiji este cel mai important obiectiv turistic de aici, precum și unul dintre cele mai faimoase edificii religioase ale Țării Soarelui Răsare. Templul a fost ridicat în anul 752, însă clădirea de astăzi este o variantă reconstruită în anul 1692. Todaiji este cea mai mare construcție de lemn din lume, în care se regăsește cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din Japonia (denumită Daibutsu, aceasta are o înălțime de 15 metri și cântărește 550 tone).

Borobudur MagelangTemplul Borobudur

Cel mai mare templu budist din lume se află în Indonezia și fost ridicat în secolul al IX-lea, pe vremea Dinastiei Sailendra. Numele îi provine din limba sanscrită – „Vihara Buddha Uhr”, respectiv „mănăstirea budistă de pe deal”. Construit în formă de piramidă cu baza pătrată, monumentul are nici mai mult nici mai puțin de 504 statui ale lui Buddha. Cu toate că este o construcție fascinantă, devenită loc de pelerinaj, există puține informații exacte despre Templul Borobudur. Vreme de secole întregi, acesta a fost abandonat, fiind redescoperit abia în anul 1814. 

Catedrala Sf. NishanCatdrala Sf Nishan

Armenia este o țară cu nenumărate clădiri impresionante, incluse în lista Patrimoniului Cultural UNESCO. Parte din complexul Haghpat (ce a fost vreme îndelungată reședința patriarhilor armeni), Catedrala Sf. Nishan a fost ridicată la dorința prințesei Khosrvanuche, între anii 976 și 991. Construcția a fost finisată abia în timpul domniei Regelui Smbat și este un exemplu clasic de arhitectură armeană. Deși are mai bine de 1.000 ani, catedrala își menține chiar și astăzi elementele originale – au fost executate lucrări minore de restaurare, în secolele al XI-lea și al XII-lea.  

Castelul HohensalzburgCastelul Hohensalzburg

Fortăreața din Salzburgul de Sus (după cum i s-ar traduce numele) este unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa. Ridicată din dorința principelui-arhiepiscop de Salzburg, construcția are astăzi o lungime de 250 metri și o lățime de 150 metri, însă nu a fost atât de mare încă de la început, ci a fost extinsă de-a lungul timpului. Lucrările de construcție ale castelului Hohensalzburg au început în anul 1077 și s-au întins pe o perioadă de sute de ani, întrucât a fost permanent îmbunătățit și mărit. La sfârșitul secolului al XIX, construcția a fost renovată complet, fiind astăzi una dintre cele mai importante atracții turistice ale zonei.

Turnul din PisaTurnul din Pisa

Cu o înălțime de aproape 56 metri, Turnul din Pisa este cunoscut pe plan mondial datorită înclinației sale. Cu toate că a fost proiectat să fie vertical, turnul a început să se încline la scurt timp după încheierea lucrărilor de construcție (în 1173), din cauza caracteristicilor solului. De-a lungul istoriei, s-a încercat constant stoparea sau reducerea înclinării construcției, prin diverse lucrări de consolidare. Datorită tehnicilor moderne, turnul a fost redeschis în anul 2001, după autoritățile italiene au declarat că este stabil și sigur pentru următorii 300 ani.

Biserica KeszthelyBiserica Franciscană din Keszthely

Cea mai veche și mai mare localitate de pe malul lacului Balaton, Keszthely se mândrește cu o istorie impresionantă și cu numeroase monumente istorice. Biserica Franciscană datează încă din secolul al XVI-lea, iar la vremea respectivă, a fost cea mai mare biserică în stil gotic din zonă. Aceasta este printre cele mai vechi clădiri din Keszthely, ridicată cu mult înainte ca localitatea să devină proprietatea familiei Festetics.

El Djem El DjemAmfiteatrul roman din El Djem

Amfiteatrul roman din orașul tunisian El Djem este al doilea mare edificiu de acest gen ridicat de romani, după Colosseum-ul din Roma. Cu o capacitate de 35.000 oameni, acesta a fost inaugurat în anul 238 și a fost folosit în principal pentru lupte ale gladiatorilor. Amfiteatrul a răman intact, până în secolul al XVII-lea, când pietrele sale au fost folosite pentru construcția satului din apropiere. Din 1979, acesta a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar faima sa i-a fost sporită e plan internațional datorită filmului „Gladiatorul”, lansat în anul 2000.

Catedrala Notre DameCatedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame este mai mult decât unul cele mai cunoscute simboluri pariziene, este totodată unul dintre primele și cele mai apreciate exemple de arhitectură gotică din lume. Construcția sa a început în 1163, catedrala asistând la numeroase evenimente importante din istoria Franței. Cu o lungime de 130 metri, lățime de 45 metri și înălțime de 35 metri, clădirea nu impresionează numai prin dimensiuni, ci și prin fațada dantelată. Sediu al Arhiepiscopiei Parisului, Catedrala Notre Dame este printre cele mai vizitate monumente turistice din Paris (circa 13 milioane turiști îi calcă pragul anual).   

ARTICOLE RECOMANDATE:

  • Top 10 – Cele mai vechi oraşe din lume, locuite permanent Denumită şi „leagănul civilizaţiei antice”, Atena este clasată abia pe locul 16 în clasamentul celor mai vechi aşezări din lume, ... Top 10 – Cele mai vechi orașe din lume, locuite permanent
  • Top 10 – Cei mai bogați monarhi din lume Multe dintre capetele încoronate ale lumii dețin afaceri și investesc în diverse domenii, astfel că averile familiilor regale sporesc de ... Top 10 – Cei mai bogați monarhi din lume
  • Top 10 – Oraşe-fantomă Oraşe prospere sau sătucuri liniştite, toate au ajuns în paragină din diverse motive. Fie că au fost invadate de cotropitori, părăsite de ... Top 10 – Orașe-fantomă

 

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video