Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Cele mai mari malluri din lume

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5723

Mallurile nu mai reprezintă doar zone comerciale, ci un concept modern de parc acoperit, cu numeroase opţiuni de divertisment şi activităţi de petrecere a timpului liber. Deşi noţiunea a fost preluată de la americani şi canadieni, în prezent, Asia se mândreşte cu cele mai ambiţioase proiecte. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai mari malluri din lume, în funcţie de suprafaţa utilă.

Sunway Pyramid Malaezia10. Sunway Pyramid – Subang Jaya, Malaezia

 • Suprafaţă utilă: 396.000 metri pătraţi
 • Data inaugurării: iulie 1997

Aflat la o distanţă de 20 kilometri de Kuala Lumpur, oraşul Subang Jaya are o populaţie de 710.000 locuitori şi unul dintre cele mai mari malluri din lume. „Păzit” de un leu uriaş la intrare, Sunway Pyramid şi-a deschis porţile în urmă cu 16 ani, însă a trecut prin lucrări de renovare în 2007. În clădirea al cărei design este inspirat din arhitectura egipteană sunt peste 800 magazine.

Cehavir Mall Turcia9. Cehavir Mall – Istanbul, Turcia

 • Suprafaţă utilă: 420.000 metri pătraţi
 • Data inaugurării: octombrie 2005

Numele complet al mallului este Istanbul Cehavir Shopping and Entertainment Centre şi este amplasat în cartierul şişli, din partea europeană a Istanbulului. Considerat a fi Top 10 - Destinaţii pentru pasionaţii de shopping Shoppingul este considerat a fi unul dintre drogurile secolului XXI, iar anumite metropole au reuşit să atragă milioane de turişti, datorită ... cel mai mare mall de shopping din Europa, Cehavir are 343 magazine, 48 restaurante, 12 cinematografe, o scenă pentru concerte, o sală de bowling şi un roller coaster interior.

Mid Valley Megamall Malaezia8. Mid Valley Megamall – Kuala Lumpur, Malaezia

 • Suprafaţă utilă: 420.000 metri pătraţi
 • Data inaugurării: noiembrie 1999

Mid Valley Megamall este de fapt un complex cu un centru comercial, un turn cu spaţii de birouri, un centru de convenţii (cu o suprafaţă de 4.500 metri pătraţi) şi două hoteluri (dintre care unul are 646 camere). Mallul şi-a deschis porţile în urmă cu 14 ani şi are 430 magazine, găzduind cele mai cunoscute branduri locale şi internaţionale.

Thailanda7. CentralWorld – Bangkok, Thailanda

 • Suprafaţă utilă: 429.500 metri pătraţi
 • Anul inaugurării: 1990

Numit iniţial World Trade Center, mallul cu opt niveluri a fost inaugurat în urmă cu mai bine de 20 ani. În 2002 şi-a schimbat proprietarul şi numele, devenind Central World Plaza. Rebotezat CentralWorld în 2008, mallul are aproape 500 magazine şi face parte dintr-un complex în care există şi un hotel de cinci stele şi o clădire de birouri.

Persian Gulf Complex Iran6. Persian Gulf Complex – Shiraz, Iran

 • Suprafaţă utilă: 450.000 metri pătraţi
 • Data inaugurării: septembrie 2011

Cunoscut şi sub numele de Fars Shopping Complex, mallul este ridicat în oraşul Shiraz, considerat a fi capitala culturală a Iranului. Construcţia ambiţiosului proiect a început în 2006 şi a fost finisată cinci ani mai târziu, de către compania de construcţii Royal Star International, ce a mai ridicat şase malluri în regiune.

1 Utama Malaezia5. 1 Utama – Selangor, Malaezia

 • Suprafaţă utilă: 465.000 metri pătraţi
 • Anul inaugurării: 1995

Cel mai mare mall din Malaezia şi-a deschis porţile în urmă cu 18 ani, iar noua sa aripă a fost inaugurată în anul 2003. În timpul săptămânii, mallul are între 60.000 şi 90.000 vizitatori zilnic, iar în week-end, numărul ajunge la 120.000 persoane/zi. În cele două aripi ale centrului comercial sunt peste 700 magazine, cu branduri locale şi internaţionale.

Isfahan City Center Iran4. Isfahan City Center – Isfahan, Iran

 • Suprafaţă utilă: 470.000 metri pătraţi
 • Data inaugurării: noiembrie 2012

Isfahan City Center este un proiect ambiţios, un complex ce cuprinde un hotel de cinci stele, un centru financiar, unul de entertainment şi cel mai mare mall din Iran. Acesta a fost construit în patru faze şi a fost deschis publicului în urmă cu mai puţin de un an. Mallul are peste 750 magazine, restaurante, un hypermarket şi şapte săli de cinema.

SM City North EDSA Filipine3. SM City North EDSA – Quezon City, Filipine

 • Suprafaţă utilă: 482.878 metri pătraţi
 • Data inaugurării: noiembrie 1985

Cel mai mare şi mai bogat oraş din Filipine se mândreşte şi cu Top 10 – Cele mai căutate destinaţii asiatice Exotismul tradiţional al Asiei şi stilul de viaţă diferit atrag turiști din toate colțurile lumii, astfel că îndură ore întregi de zbor ... cel mai mare mall de shopping din Asia de Sudest, deschis în urmă cu aproape 30 ani. Între timp, a suferit mai multe lucrări de renovare şi extindere, ajungând în prezent să aibă 1.100 magazine şi 400 restaurante. Uriaşul mall este împărţit în opt secţiuni şi include şi o zonă rezidenţială.

Golden Resources Mall China2. Golden Resources Mall – Beijing, China

 • Suprafaţă utilă: 557.419 metri pătraţi
 • Data inaugurării: octombrie 2004

Cunoscut şi sub numele de Jin Yuan, al doilea mare mall al Chinei a fost ridicat în numai 20 luni. Încasările s-au dovedit a fi mult sub estimările iniţiale, unul dintre motive fiind zona în care este amplasat – distanţa de centrul oraşului este prea mare. Timp de un an de la inugurare, Golden Resources Mall a deţinut titlul de cel mai mare mall din lume.

New South China Mall China1. New South China Mall – Dongguan, China

 • Suprafaţă închiriabilă: 659.612 metri pătraţi
 • Anul inaugurării: 2005

New South China Mall este cel mai mare şi, pentru multă vreme, a fost cel mai gol centru de cumpărături din lume – în primii ani de la inaugurare, rata de neocupare a fost de 99%. În prezent, aceasta a scăzut la 36%, însă încasările sunt departe de estimările iniţiale. Mallul este împărţit în şapte zone cu tematică – Amsterdam, California, Caraibe, Egipt, Paris, Roma şi Veneţia.

CITEŞTE ŞI: Top 10 – Ţări cu cei mai fericiţi locuitori din lume Statele civilizate îşi evaluează progresul în funcţie de gradul de mulţumire al cetăţenilor. Nordul Europei pare să fie zona cu cei mai ... Top 10 – Ţări cu cei mai fericiţi locuitori din lume


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video