Mai mult decât imobiliare!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Cele mai mari oraşe din România

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 73226

Populaţia României depăşeşte 20 milioane locuitori şi a scăzut cu mai bine de 1,5 milioane persoane, în ultimii zece ani, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Anumite voci susţin că, în realitate, numărul de locuitori este chiar mai mic, deoarece mulţi români trăiesc şi lucrează în străinătate cu forme ilegale. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai mari oraşe din România, din punct de vedere al numărului de locuitori, conform informaţiilor publicate de INS.

Oradea10. Oradea

 • 196.367 locuitori
 • Judeţul Bihor

Amplasată la mică distanţă de graniţa cu Ungaria, Oradea este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului. Oraşul se bucură de o poziţionare geografică aparte, având în zonă ape termale Top 10 – Atracţii turistice din România Varietatea peisajelor din România, arhitectura unică a fiecărei zone, tradiţiile intacte, specialităţile culinare, istoria şi cultura ... apreciate pe plan internaţional, spectaculosul Crater de la Berfia, dar şi pârâul Peţa, cu o vegetaţie tropicală unică în Europa.

Ploiesti9. Ploieşti

 • 209.945 locuitori
 • Judeţul Prahova

Important nod al transporturilor, Ploieşti face legătura între Bucureşti şi Transilvania şi Moldova, beneficiind de o serie de avantaje economice datorate distanţei mici de Capitală. Ploieşti este recunoscut drept centrul industriei petroliere româneşti – are patru rafinării şi numeroase companii care activează în industrii legate de această ramură.

Galati8. Galaţi

 • 249.432 locuitori
 • Judeţul Galaţi

Unul dintre centrele economice ale ţării, Galaţi beneficiază de un amplasament avantajos, pe cea mai importantă arteră comercial-fluvială din Europa: Canalul Dunăre-Main-Rin. Economia oraşului s-a dezvoltat în jurul Portului Fluvial, a şantierului Naval, a Portului Mineralier şi a Combinatului Siderurgic Arcelor-Mittal. Galaţi se află la distanţe mai mici de 250 km de trei capitale – Bucureşti, Odessa şi Chişinău.

Brasov7. Braşov

 • 253.200
 • Judeţul Braşov

Braşov se bucură de o poziţie geografică privilegiată, astfel că dintotdeauna a avut o economie înfloritoare. Gazdă a numeroase evenimente culturale şi sportive de anvergură internaţională, Braşov atrage anual numeroşi turişti din ţară şi din străinătate. Împreună cu regiunea metropolitană creată în 2007, Braşovul ar avea o populaţie de aproape jumătate de milion de locuitori.

Craiova6. Craiova

 • 269.506
 • Judeţul Dolj

Oraşul de suflet al lui Tudor Vladimirescu, Craiova este denumită în prezent şi „capitala Olteniei”. În trecut, Craiova a fost un important centru industrial al ţării. Deşi după Revoluţie s-a înregistrat o scădere a producţiei pe acest segment, industria continuă şi astăzi să aibă o pondere semnificativă în economia locală, de circa 70%.

Constanta5. Constanţa

 • 283.872 locuitori
 • Judeţul Constanţa

În afara peisajelor marine, Constanţa se mândreşte cu nişte titluri greu de surclasat: este oraşul cu cea mai veche atestare de pe teritoriul României şi a împărţit cu Clujul titlul de „oraşul cu cel mai ridicat standard de viaţă”, după cum a fost votat în cadrul Galei Zece pentru România. Totodată, Constanţa reuşeşte de departe să atragă cei mai mulţi turişti de-a lungul anotimpului călduros.

Iasi4. Iaşi

 • 290.422 locuitori
 • Judeţul Iaşi

Iaşiul este principalul oraş din această parte a ţării şi fostă capitală a Moldovei, a Principatelor Unite şi a României. Top 10 – Cele mai prestigioase universităţi din Europa Cele mai vechi instituţii de învăţământ sunt în Europa, chiar dacă universităţile americane au venit din urmă puternic în ... Centru cultural şi academic, Iaşi se mândreşte a fi primul oraş din România în care a fost fondată o universitate – Univ. Alexandru Ioan Cuza, una dintre prestigioasele instituţii academice ale ţării.

Timisoara3. Timişoara

 • 319.279 locuitori
 • Judeţul Timiş

Denumit după numele râului Timiş, Timişoara este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului. Oraş multicultural, cu numeroase instituţii sau centre culturale şi educaţionale, Timişoara este privit ca fiind al treilea mare centru cultural al ţării, după Bucureşti şi Iaşi. Populaţia oraşului a crescut faţă de Recensământul din 2002, iar Timişoara a avansat o poziţie, de pe locul patru al clasamentului.

Cluj Napoca2. Cluj-Napoca

 • 324.576 locuitori
 • Judeţul Cluj

Una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei, Cluj-Napoca este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Cluj. Recunoscut centru cultural al României, Clujul se mândreşte cu o serie de instituţii, centre şi evenimente culturale şi educaţionale.  În ultima decadă, numărul de locuitori a crescut, astfel că oraşul a avansat de pe locul trei al clasamentului, depăşind Iaşiul.

Bucuresti1. Bucureşti

 • 1.883.425 locuitori
 • Capitala României

Cel mai mare oraş al României intră şi în Top 10 – Cele mai mari oraşe din Uniunea Europeană Nu multe sunt capitolele la care Bucureşti reuşeşte să îndeplinească aceleași criterii ca nume faimoase pe plan mondial, precum Londra sau ... clasamentul celor mai mari oraşe din Uniunea Europeană, unde ocupă locul 10. Capitala ţării de 150 ani, Bucureşti nu este doar cel mai populat oraş, ci şi centrul politic, economic şi financiar al ţării. Dincolo de statisticile oficiale, Capitala adună în fiecare zi circa trei milioane persoane.


VEZI ŞI  Top 10 – Cele mai frumoase ţări de pe planetă Peisaje impresionante are orice ţară, însă unele teritorii sunt binecuvântate cu un adevărat „pachet” de frumuseţi naturale ... Top 10 – Cele mai frumoase ţări de pe planetă

 
 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video