Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Cele mai mari stadioane din lume

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2705

Cel mai mare stadion din România are o capacitate de trei ori mai mică decât cel mai mare stadion din lume. La nivel european, Arena Națională se clasează pe locul 30, iar la nivel mondial, este depășită de mai bine de 200 de alte stadioane. IMOPEDIA prezintă clasamentul celor mai mari terenuri pentru competiții sportive din lume, potrivit publicației britanice Daily Mirror.

10 Melbourne Cricket Ground10. Melbourne Cricket Ground

 • Capacitate: 100.024 persoane
 • Locație: Melbourne, Australia

MCG este cel mai mare teren de sport din Australia și din Emisfera Sudică, precum și cel mai mare teren de crichet din lume. Inaugurat în anul 1853, acesta a trecut prin două renovări de anvergură, însă păstrează în continuare din farmecul vremurilor trecute, datorită faptului că este inclus în Lista Națională a Moștenirilor Australiene. Recordul de participare a fost atins în 1959, când 130.000 de oameni au asistat aici la predicile pastorului Billy Graham.

40190-9_darrell_k_royal–texas_memorial_stadium.jpg9. Darrell K Royal–Texas Memorial Stadium

 • Capacitate: 100.119 persoane
 • Locație: Austin, Texas, SUA

Deschis publicului în anul 1924, stadionul din Austin a fost ridicat în urma unei investiții de 275.000 dolari (echivalentul de astăzi a 3,8 milioane de dolari). După doar doi ani, autoritățile au decis să investească încă 125.000 dolari și să îl extindă, mărindu-i capacitatea la 40.000 persoane. Renovat și extins de mai multe ori de-a lungul anilor, stadionul poartă astăzi numele unui fost jucător și antrenor de fotbal american.

8 Bryant-Denny Stadium8. Bryant-Denny Stadium

 • Capacitate: 101.821 persoane
 • Locație: Tuscaloosa, Alabama, SUA

Inaugurat în anul 1929, stadionul din micul orășel american avea, inițial, o capacitate de 18.000 oameni. În urma celor peste 10 lucrări masive de renovare și extindere, capacitatea stadionului a crescut de peste cinci ori. Investiția inițială a fost de 196.000 dolari, echivalentul de astăzi a 2,6 milioane de dolari. Stadionul a fost denumit după directorul școlii din Tuscaloosa (George H. Denny, director între 1912 și 1932) și un jucător de fotbal american (Paul Bryant, vedetă a anilor ’50).

7 Tiger Stadium7. Tiger Stadium

 • Capacitate: 102.321 persoane
 • Locație: Baton Rouge, Louisiana, SUA

Cunoscut sub denumirea populară de „Valea Morții”, stadionul din capitala Louisianei a fost deschis publicului la sfârșitul anului 1924, când avea o capacitate de 12.000 de persoane. Cămin al echipei de fotbal american „Tigers”, stadionul a atins recordul de 102.321 de persoane de patru ori în istorie, ultima oară fiind în 2015. De-a lungul anilor, a fost renovat de patru ori și mărit de șapte ori, iar în prezent, în zilele în care este plin, stadionul este al cincilea „oraș” al statului american Louisiana.

6 Neyland Stadium6. Neyland Stadium

 • Capacitate: 102.455 persoane
 • Locație: Knoxville, Tennessee, SUA

Construit în 1921, stadionul din Knoxville a avut, inițial, o capacitate de puțin peste 3.000 de persoane. De-a lungul anilor, a trecut prin 16 proiecte de expansiune. Botezat după numele legendarului jucător și antrenor de fotbal american Robert Neyland, stadionul nu găzduiește numai evenimente sportive, ci și numeroase conferințe convenții de anvergură.

5 Kyle Field5. Kyle Field

 • Capacitate: 102.512 persoane
 • Locație: Texas, SUA

Construit în inima orașului Texas, Kyle Field a fost căminul echipei de fotbal american Texas A&M Aggies încă din anul 1904, abia în 1927 devenind un stadion, în adevăraul sens al cuvântului. Renovat și extins, în ultimul secol, Kyle Field a beneficiat de o investiție amplă în anul 2013: în urma unor lucrări de anvergură în valoare de 450 milioane de dolari, acesta a fost modernizat și a devenit cel mai mare stadion din statul Texas.

4 Ohio Stadium4. Ohio Stadium

 • Capacitate: 104.944 persoane
 • Locație: Columbus, Ohio, SUA

Amplasat în cadrul campusului Universității Statului Ohio, stadionul s-a deschis în anul 1922, pentru a înlocui vechiul stadion din oraș. Cu o capacitate inițială de peste 66.000 de persoane, acesta a uimit la vremea sa, fiind astăzi inclus pe lista locurilor istorice. Dincolo de evenimente sportive, stadionul găzduiește concerte - U2, The Rolling Stones, Pink Floyd sau Metallica sunt câteva dintre numele celebre care au avut spectacole aici.

3 Beaver Stadium3. Beaver Stadium

 • Capacitate: 106.572 persoane
 • Locație: Pennsylvania, SUA

Parte a campusului Universității Statului Pennsylvania, stadionul poartă numele unui fost guvernator al acestui stat, James A. Beaver. Deschis publicului în 1960, stadionul a avut, inițial, o capacitate de puțin peste 46.000 de oameni, dar în urma lucrărilor de extindere, a devenit al doilea mare stadion din Emisfera Vestică și al treilea mare stadion din lume. Recordul de persoane a fost atins în anul 2002: 110.753 oameni au asistat la meciul dintre echipa locală și Nebraska.

2 Michigan Stadium2. Michigan Stadium

 • Capacitate: 107.601 persoane
 • Locație: Michigan, SUA

Cel mai mare stadion american a fost construit în 1927, în urma unei investiții de 950.000 dolari (echivalentul de astăzi a 12,9 milioane de dolari). Recordul de persoane a fost înregistrat în anul 2013, când 115.109 oameni au urmărit meciul de fotbal american dintre Michigan și Notre Dame Fighting Irish. În plus, Michigan Stadium a găzduit, în 2014, meciul dintre Real Madrid și Manchester United, care a atras 109.318 oameni, un record pentru SUA, la meciurile de fotbal european.

1 Rungrado 1st of May Stadium1. Rungrado 1st of May Stadium

 • Capacitate: 150.000 persoane
 • Locație: Pyongyang, Coreea de Nord

Cel mai mare stadion din lume se află în capitala Coreei de Nord și poate găzdui populația întregului oraș Sibiu. Inaugurat la data de 1 Mai 1989, stadionul se întinde pe o suprafață de 20,7 hectare și este utilizat atât pentru evenimente sportive, dar mai ales pentru parade organizate în onoarea lui Kim II-sung și festivalul de gimnastică Arirang, recunoscut de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare eveniment din lume. De asemenea, stadionul a fost folosit și pentru execuții publice.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video