Exotismul tradiţional al Asiei şi stilul de viaţă diferit atrag turiști din toate colțurile lumii, astfel că îndură ore întregi de zbor pentru a-şi petrece un concediu într-una din cele mai dezvoltate metropole ale prezentului. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai vizitate metropole asiatice, conform MasterCard Global Destination Cities Index 2013, analiză ce ia în calcul numărul turiştilor străini care au cumpărat cel puţin o noapte de cazare.

31093-10_guangzhou.jpg10. Guangzhou, China

  • 4,7 milioane turişti internaţionali

Guangzhou este unul dintre cele mai dezvoltate şi înstărite oraşe ale Chinei, cu un PIB de peste 192,3 miliarde dolari în 2011. Al treilea mare oraş chinezesc este unul dintre centrele economice şi financiare ale ţării, dar şi un punct de o importanţă deosebită în sistemul regional de transport. Sectorul turismului înfloreşte de la un an la altul, atât datorită numărului din ce în ce mai mare de turişti veniţi în interes de afaceri, cât şi datorită vizitatorilor atraşi de numărul mare de obiective turistice din zonă.

31092-9_beijing.jpg9. Beijing, China

  • 4,8 milioane turişti internaţionali

Una dintre cele mai populare destinaţii turistice ale Chinei, Beijing este un oraş caracterizat de o istorie bogată, în care atracţiile străvechi se împletesc cu stilul modern. Cu o populaţie de peste 20 milioane locuitori, capitala chineză se întinde pe o suprafaţă de peste 16.800 kmp, astfel că vizitatorii ar avea nevoie de luni de zile pentru a descoperi toate dedesubturile oraşului.

31084-8_taipei.jpg8. Taipei, Taiwan

  • 5,2 milioane turişti internaţionali

Important nod în economia mondială, Taipei este centrul economic, politic şi cultural al Taiwanului. Capitala taiwaneză atrage numeroşi vizitatori veniţi cu afaceri, însă datorită caracteristicilor sale exotice, reprezintă o destinaţie populară pentru străinii care doresc un concediu de neuitat. Conform statisticilor MasterCard, vizitatorii străini au cheltuit aici peste 8,1 miliarde dolari.

31091-7_tokyo.jpg7. Tokyo, Japonia

  • 5,8 milioane turişti internaţionali

Capitala japoneză este în prezent o metropolă modernă, însă la origini era un mic sat pescăresc, numit Edo. Tokyo a trecut prin câteva catastrofe (bombardamente, cutremure, tsunami), însă a reuşit să supravieţuiască şi să se menţină între cele mai importante oraşe ale lumii, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere turistic. În ultimul an, vizitatorii străini au cheltuit aici nu mai puţin de 12,7 miliarde dolari, Tokyo ocupând locul 11 în clasamentul celor mai vizitate oraşe din lume.

31090-6_shanghai.jpg6. Shanghai, China

  • 6,5 milioane turişti internaţionali

Cel mai mare şi cel mai occidentalizat oraş al Chinei, Shanghai este una dintre metropolele cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. În urmă cu trei decenii, Shanghai era un oraş sărac şi relativ nedezvoltat, însă în prezent, ritmul creşterii economice anuale este uimitor, de peste 15%. Sectorul turismului s-a dezvoltat în acelaşi ritm, iar turiştii străini au lăsat circa 6,9 miliarde dolari aici în ultimul an. Vizitatorii din întreaga lume sunt fascinaţi de construcţiile moderne şi futuriste sau de numărul mare de zgârie-nori.

31089-5_seul.jpg5. Seul, Coreea de Sud

  • 8,2 milioane turişti internaţionali

Oraş cu statut Alfa, Seul ocupă locul doi între cele mai mari aglomeraţii urbane din lume. Capitala Coreei de Sud este printre cele mai prospere şi costisitoare oraşe din Asia, intrând în atenţia turiştilor din întreaga lume odată cu Jocurile Olimpice din 1988. Vizitatorii străini au cheltuit aici circa 10,8 miliarde dolari, fascinaţi de metropola plină de viaţă şi încărcată de istorie: zgârie-norii şi centrele comerciale ultra-moderne se alătură fortăreţelor vechi, templelor şi palatelor exotice.

31088-4_hong_kong.jpg4. Hong Kong, China

  • 8,7 milioane turişti internaţionali

Fosta colonie britanică este astăzi unul dintre cele mai prospere oraşe asiatice, în care se împletesc armonios elemente ale culturii chineze cu cele ale culturii britanice. Turiştii vin să admire construcţiile moderne şi stilul de viaţă specific, iar în ultimul an au cheltuit aici 6,3 miliarde dolari. Vibrant şi cosmopolit, Hong Kong ocupă locul nouă în clasamentul celor mai populare destinaţii turistice din întreaga lume.

31087-3_kuala_lumpur.jpg3. Kuala Lumpur, Malaezia

  • 9,2 milioane turişti internaţionali

Kuala Lumpur este o metropolă cosmopolită, ce a reuşit să îşi păstreze cu grijă bijuteriile istorice. Amestecul de clădiri moderne şi elemente tradiţionale este una dintre cele mai interesante caracteristici în ochii turiştilor străini, care au lăsat aici 7,8 miliarde dolari, în ultimul an. În ultimele decenii, peisajul capitalei malaeziene s-a îmbogăţit cu nenumărate clădiri spectaculoase, astfel că intră în clasamentul statelor cu cei mai mulţi zgârie-nori din lume.

31086-2_singapore.jpg2. Singapore

  • 11,7 milioane turişti internaţionali

Singapore este unul dintre cele mai importante centre financiare pe plan mondial, un model de civilizaţie şi organizare. Totodată, Singapore este inclus constant în clasamente din cele mai diferite domenii – are una dintre cele mai competitive economii, este una dintre cele mai curate metropole din lume, se mândreşte cu cei mai spectaculoşi zgârie-nori, singaporezii au printre cele mai ridicate niveluri de trai din lume, iar lista poate continua. Singapore ocupă locul patru între cele mai vizitate oraşe din lume, în 2013, iar turiştii străini au cheltuit aici circa 13,5 miliarde dolari.

31085-1_bangkok.jpg1. Bangkok, Thailanda

  • 15,98 milioane turişti internaţionali

„Oraşul Îngerilor”, după cum mai este denumit de localnici, Bangkok este cel mai mare oraş thaildandez, faimos în întreaga lume pentru atmosfera sa exotică. Este primul an în care capitala Thailandei reuşeşte să ocupe primul loc în clasamentul celor mai populare destinaţii asiatice, dar şi în clasamentul celor mai vizitate oraşe din lume. Conform analizei MasterCard, turiştii străini au cheltuit aici mai bine de 14,3 miliarde dolari, fiind atraşi ca de un magnet de templele impresionante ale Bangkokului, de zgârie-norii strălucitori, de altarele vechi şi de modul de viaţă exotic.

NU RATA: Top 10 – Cele mai costisitoare pieţe imobiliare din lume

 

19 July 2013