Cele mai importante oraşe ale lumii se pregătesc de marea petrecere dintre ani. Revelionul este sărbătorit în cele mai cunoscute metropole din lume cu artificii, petreceri, bucurie şi, nu în ultimul rând, vin spumant. IMOPEDIA prezintă clasamentul celor mai renumite destinaţii de Revelion.

22817-10_barcelona.jpg10. Barcelona - Spania

Plaza Cataluña este locul de întâlnire al celor ce sărbătoresc trecerea dintre ani în Barcelona, oraş ce îşi păstrează tradiţiile. Petrecerea de Revelion încă mai este denumită Nochevieja (Noaptea Veche), dar cel mai interesant obicei este cel al strugurilor: pentru a avea noroc în noul an, la miezul nopţii, catalanii servesc 12 boabe de strugure - câte una, pentru fiecare lună a anului viitor. Toate tradiţiile sunt însoţite de vin spumant, artificii şi voie bună.

22816-9_tokyo.jpg9. Tokyo - Japonia

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Tokyo devine un oraş al petrecăreţilor: petrecerea de Anul Nou nu durează o singură noapte, ci o săptămână (din 29 decembrie, până pe 4 ianuarie), iar la miezul nopţii în temple bat clopotele. Dacă în alte vremuri, această sărbătoare avea o conotaţie religioasă, iar japonezii sărbătoreau prin rugăciuni şi pelerinaje, astăzi se cântă şi se dansează pe străzi, se petrece în familie şi cu prietenii, cu mâncăruri tradiţionale. Pentru a cinsti cum se cuvine noul an, Palatul Imperial este deschis publicului pe data de 1 ianuarie, una dintre cele două zile pe an când se poate vizita.

22815-8_londra.jpg8. Londra - Marea Britanie

În Londra, trecerea în noul an este marcată de bătăile faimosului Big Ben. Mai mult decât atât, sunt lansate artificii de pe London Eye, de la 135 metri înălţime, astfel că spectacolul ce durează circa un sfert de oră poate fi observat aproape din orice punct al oraşului.

22814-7_amsterdam.jpg7. Amsterdam - Olanda

Revelionul olandez se numeşte Oudjaarsdag sau Oudjaarsavond (Ziua Anului Vechi), iar Amsterdam este unul dintre cele mai tolerante oraşe din lume, astfel că petrecerea este una de neuitat. Pe lângă spectacolul de artificii de la miezul nopţii de pe râul Amstel, tot felul de show-uri pirotehnice pot fi admirate în diferite puncte ale capitalei olandeze.

22813-6_las_vegas.jpg6. Las Vegas - Statele Unite ale Americii

În Oraşul Păcatelor, Revelionul este cu adevărat spectaculos. Artificii, muzică, jocuri de noroc, spectacole, tentaţii la tot pasul, concurenţa dintre cazinouri este acerbă, pentru a atrage câţi mai mulţi clienţi. Mai mult decât atât, în noaptea dintre ani, Las Vegas se bucură de prezenţa celor mai în tendinţe artişti internaţionali ai momentului. 

22812-5_paris.jpg5. Paris - Franţa

Paris este, cu siguranţă, cea mai romantică destinaţie de Revelion. Anual, capitala Franţei atrage peste un milion de petrecăreţi, dornici de a se bucura de spectacolul de artificii de pe Champ-Elysees. Papillotes sunt cele mai vândute suveniruri în această perioadă: bucăţele de ciocolată al căror ambalaj, odată desfăcut, pocneşte asemenea artificiilor.

22811-4_bangkok.jpg4. Bangkok - Thailanda

Anul acesta, autorităţile din Bangkok au pregătit un spectacol impresionant: cei mai în vogă artişti ai momentului, pe fundalul unui show unic de sunete şi lumini. Piaţa Central World din Bangkok se doreşte a fi Punctul 0 al lumii de Revelion, în acest an, astfel că turiştii sunt sfătuiţi să ajungă din timp pentru a se bucura de toate momentele organizate de oficialii thailandezi.

22810-3_rio_de_janeiro.jpg3. Rio de Janeiro - Brazilia

Copacabana este punctul de întâlnire al aproximativ două milioane de oameni din întreaga lume, dornici de a se bucura de Reveillon-ul brazilian pe ritmuri de salsa, cu băuturi şi costume exotice. Întregul decor devine incendiar la miezul nopţii, când se lansează artificiile. Majoritatea localnicilor întâmpină noul an îmbrăcaţi în alb, superstiţie braziliană pentru a atrage norocul.


22809-2_sydney.jpg2. Sydney -  Australia

Sloganul de anul acesta al petrecerii de Revelion din Sydney este „We are the light" (noi suntem lumina), descriere perfectă a show-ului pregătit de oficialităţi. Petrecerea organizată de autorităţi în Portul Sydeny va începe la orele 18:00, cu o ceremonie pentru a îndepărta spiritele rele, şi va deveni cu adevărat interesantă după orele 21:00, când va începe Parada „Portul Luminii" - vor pluti zeci de ambarcaţiuni special iluminate. Circa două milioane de oameni se vor bucura apoi de spectacolul de artificii de la miezul nopţii.

22808-1_new_york.jpg1. New York - Statele Unite ale Americii

În fiecare an, pe 31 decembrie, la miezul nopţii, ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra luminilor ameţitoare din Times Square. Revelionul în centrul simbolic al New York-ului este mai mult decât o petrecere, este o tradiţie globală. Artişti grei ai scenei muzicale internaţionale vin aici, confetti, baloane, efecte luminoase şi show-uri pirotehnice grandioase, toate sunt împărtăşite de aproximativ un milion de persoane la faţa locului şi circa un miliard de oameni din toată lumea.


CITEŞTE ŞI: Top 10 - Cele mai frumoase lumini de Crăciun


30 December 2011