Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Metropole cu cel mai mare număr de turiști, în 2015

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4947

Peste 134 de milione de turiști vor vizita, anul acesta, zece dintre cele mai captivante metropole ale lumii. Faimoase datorită arhitecturii, istoriei, opțiunilor de divertisment sau a simbolurilor recognoscibile de o lume întreagă, aceste orașe continuă să atragă din ce în ce mai mulți turiști, de la un an la altul. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul metropolelor care vor avea cel mai mare număr de turiști în anul 2015, conform MasterCard 2015 Global Destination Cities Index, care analizează 132 de orașe, în funcție de numărul de turiști străini care plătesc cel puțin o noapte de cazare.

10 Hong Kong10. Hong Kong

 • 8,66 milioane turiști internaționali
 • Locul 9, în anul 2014

Una dintre metropolele cu cel mai ridicat nivel de siguranță stradală din lume, Hong Kong este atractiv datorită amestecului dintre elementele tradiționale asiatice și cele occidentale, caracteristice culturii britanice. Centru financiar mondial, fosta colonie britanică este faimoasă pentru peisajul său urban, caracterizat de nenumărați zgârie-nori și clădiri moderne.

9 Seul Coreea de Sud9. Seul, Coreea de Sud

 • 10,35 milioane turiști internaționali
 • Locul 10, în anul 2014

Metropolă fascinantă prin diversitatea locuitorilor și prin împletirea tradițiilor cu atmosfera modernă, capitala Coreei de Sud este printre cele mai prospere și costisitoare orașe asiatice. Cu o bogată istorie și cultură, Seul își fascinează vizitatorii fortărețe, temple, altare și palate, în apropierea cărora sunt cei mai moderni zgârie-nori, mall-uri sau complexuri multi-media de entertainment.

8 Kuala Lumpur Malaysia8. Kuala Lumpur, Malaysia

 • 11,12 milioane turiști internaționali
 • Locul 8, în anul 2014

Deși a primit statutul de „oraș” abia în anul 1972, Kuala Lumpur și-a construit rapid faima internațională. Una dintre metropolele asiatice cu cea mai rapidă extindere, capitala malaeziană atrage turiștii datorită amestecului suprinzător dintre construcții moderne și viață tradițională. Față de anul trecut, specialiștii estimează că numărul turiștilor va crește cu aproape două milioane.

7 Singapore7. Singapore

 • 11,88 milioane turiști internaționali
 • Locul 4, în anul 2014

Deși este un stat mic, cu puțin peste 5 milioane de locuitori, Singapore a reușit să se remarce pe plan global, ajungând nu doar cel mai mare centru bancar, financiar și comercial din Asia de Sud-Est, ci și unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Model al succesului, Singapore este inclus constant în cele mai diverse clasamente, ocupând poziții de top.  

6 New York SUA6. New York, SUA

 • 12,27 milioane turiști internaționali
 • Locul 6, în anul 2014

Cu o deosebită importanță la nivel global în domenii precum artă, modă, cultură sau finanțe, New York este metropola cu cele mai multe simboluri recognoscibile din lume. Statuia Libertății, Empire State Building, Times Square și numeroase alte locuri sunt cunoscute chiar și de cei care nu au pus niciodată piciorul în amețitoarea metropolă, New York fiind cel mai mediatizat oraș din lume.

5 Istanbul5. Istanbul, Turcia

 • 12,56 milioane turiști internaționali
 • Locul 7, în anul 2014

Orașul care se întinde pe două continente a avut dintotdeauna o deosebită importanță pe scena internațională, fapt demonstrat de numărul mare de bijuterii arhitecturale întreținute cu grijă. Numeroasele atracții turistice și serviciile impecabile atrag turiști din toate colțurile lumii, iar pentru anul acesta, este prognozat că numărul turiștilor va crește cu peste un milion față de anul trecut.

4 Dubai4. Dubai, Emiratele Arabe Unite

 • 14,26 milioane turiști internaționali
 • Locul 5, în anul 2014

Caracterizat de minuni arhitecturale moderne, Dubai este una dintre cele mai spectaculoase destinații ale Orientului Mijlociu, ceea ce face ca numărul turiștilor internaționali să urce constant – în 2015, specialiștii estimează că metropola va avea cu peste 2,3 milioane de vizitatori mai mulți decât anul trecut.

3 Paris Franta3. Paris, Franța

 • 16,06 milioane turiști internaționali
 • Locul 3, în anul 2014

Paris își menține poziția în clasament, însă, potrivit prognozelor, numărul turiștilor va urca anul acesta cu circa jumătate de milion față de anul trecut. Cu simboluri faimoase pe plan internațional precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame sau spectaculosul bulevard Champs-Elysees, Paris reușește să fie una dintre cele mai apreciate destinații turistice, de sute de ani.

2 Bangkok Thailanda2. Bangkok, Thailanda

 • 18,24 milioane turiști internaționali
 • Locul 2, în anul 2014

Capitala thailandeză este o destinație turistică amețitoare, cu multe atracții de zi și de noapte. Istoria îndelungată nu împiedică orașul să fie extrem de modern, zgârie-norii îmbinându-se armonios la tot pasul cu altarele orientale antice. Numărul turiștilor va crește cu peste 1,8 milioane față de anul trecut, potrivit estimărilor specialiștilor.   

1 Londra1. Londra, Regatul Unit

 • 18,82 milioane turiști internaționali
 • Locul 1, în anul 2014

Londra rămâne în topul preferințelor turiștilor și anul acesta, în ciuda faptului că este una dintre cele mai scumpe destinații turistice. Numărul vizitatorilor tinde să urce ușor față de anul trecut, fără a fi însă o creștere spectaculoasă (+130.000 turiști). Potrivit specialiștilor, numărul celor veniți în concediu în capitala britanică este semnificativ, însă și mai mare este numărul celor veniți în interes de afaceri.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video