Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Top 10 – Orașe din SUA cu cel mai ridicat nivel de stres

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2880

Factorii de stres sunt comuni pentru societatea actuală, iar numărul acestora poate fi nelimitat. Însă în timp ce unii îi consumă nervii pentru că nu ajung la timp la birou, alții consideră sunetul focurilor de armă la fel de obișnuit precum ciripitul păsărilor. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul orașelor americane cu cele mai stresante condiții de trai pentru locuitori, potrivit unei analize CNN, ce a avut în vedere caracteristici precum timpul alocat transportului, numărul de ore lucrătoare, rata infracționalității, nivelul sărăciei, etc.

10 Memphis (sursa foto: CNN)10. Memphis

 • Dezavantaje – rata criminalității ridicată, stil de viață nesănătos
 • Avantaje – trafic aerisit

Rata criminalității este printre cele mai ridicate din SUA, orașul fiind depășit în acest sens doar de New Orleans și Detroit. Primarul orașului chiar a declarat recent că „există numeroase zone în care sunetul focurilor de armă este la fel de obișnuit ca și ciripitul păsărilor”, așa că nu este de mirare că locuitorii trebuie să facă față zilnic unui nivel ridicat de stres. În plus, circa 20% dintre cetățeni trăiesc la limita sărăciei.

9 Atlanta (sursa foto: CNN)9. Atlanta

 • Dezavantaje – trafic intens, navete lungi
 • Avantaje – costuri scăzute de trai, stil de viață sănătos

Blocajele din trafic reprezintă una dintre cele mai cunoscute probleme ale Atlantei, oraș ai cărui locuitori petrec zilnic circa o oră pe drumul către serviciu. Autoritățile declară că încearcă să rezolve această problemă, având deja în derulare un program la finalul căruia metropola va avea 100 kilometri de noi autostrăzi, ce vor reprezenta o alternativă la drumurile actuale. Printre avantajele de care se bucură locuitorii acestui oraș se numără costurile scăzute ale facturilor lunare, dar și prețurile coborâte ale locuințelor (comparativ cu alte mari orașe americane).

8 New Orleans (sursa foto: CNN)8. New Orleans

 • Dezavantaje – rata criminalității ridicată, stil de viață nesănătos
 • Avantaje – costuri scăzute de trai, număr mare de locuri de muncă

New Orleans este scena a numeroase crime (ocupând una dintre pozițiile fruntașe la nivel național). De asemenea, potrivit autorităților, aproape un sfert dintre locuitorii săi au probleme de sănătate, la care se adaugă obiceiuri nesănătoase precum fumatul sau lipsa de mișcare. Pe de altă parte, costurile de zi cu zi și prețul locuințelor sunt simțitor mai mici față de alte orașe de dimensiuni comparabile, în timp ce rata șomajului coboară sub 4%.  

7 Miami (sursa foto: CNN)7. Miami

 • Dezavantaje – trafic intens, nivel ridicat al sărăciei
 • Avantaje – vreme însorită, peisaj urban fascinant

De la depărtare, Miami pare un paradis – vreme tropicală, plaje atractive, viață artistică intensă. Dar dacă nu ai o avere impresionantă sau nu faci parte dintr-o familie avută, Miami arată complet diferit. Locuitorii săi se confruntă cu niște costuri de trai extrem de ridicate, traficul reușește să îi scoată din sărite, iar nivelul sărăciei este peste media națională (circa 18% dintre locuitorii zonei metropolitane trăiesc la limita sărăciei, majoritatea fiind imigranți).

6 Chicago (sursa foto: CNN)6. Chicago

 • Dezavantaje – vreme aspră, trafic intens
 • Avantaje – rata scăzută a infracționalității

Vremea aspră le dă numeroase bătăi de cap locuitorilor din Chicago, dar pe deasupra, aceștia trebuie să facă față și unui trafic zilnic infernal, în timp ce rata șomajului nu este nici pe departe printre cele mai mici din țară. Pe de altă parte, rata infracționalității a scăzut simțitor în ultimul deceniu, mulțumită eforturilor intense ale autorităților. În plus, locuitorii orașului se bucură de numeroase și diverse opțiuni de petrecere a itmpului liber.

5 Houston (sursa foto: CNN)5. Houston

 • Dezavantaje – program prelungit de lucru, trafic intens
 • Avantaje – costuri scăzute de trai, număr mare de locuri de muncă

Economia orașului se bazează în special pe industria petrolieră, domeniu în care se găsesc în continuare numeroase locuri de muncă. Pe de altă parte, locuitorii orașului Houston au cel mai îndelungat program de lucru din toată țara, potrivit analizei CNN. De asemenea, fiind o metropolă de dimensiuni impresionante (se află pe locul patru în clasamentul celor mai mari orașe americane), locuitorii săi sunt nevoiți să facă față zilnic blocajelor rutiere, în orele de vârf.

4 Riverside San Bernardino (sursa foto: CNN)4. Riverside/San Bernardino

 • Dezavantaje – rata șomajului ridicată, navete lungi
 • Avantaje – program redus de lucru

Economia acestei zone a fost greu afectată de recenta criză, întrucât depindea de industria construcțiilor – iar cele mai grav lovite au fost orașele Riverside și San Bernardino. Acestea încă se luptă cu dificultăți financiare, în timp ce un sfert dintre locuitori trăiesc la limita sărăciei, iar rata șomajului depășește 8%. Cei care încă mai au un loc de muncă sunt obligați să facă navete lungi până la serviciu, întrucât majoritatea lucrează în Los Angeles sau în Orange County. Pe de altă parte, aici se găsesc unele dintre cele mai accesibile proprietăți din sudul Californiei.

3 Los Angeles (sursa foto: CNN)3. Los Angeles

 • Dezavantaje – trafic intens, costuri ridicate de trai
 • Avantaje – stil de viață sănătos, program scurt de lucru

În medie, locuitorii L.A.-ului fumează mai puțin, au un program mai scurt de lucru și au mult mai multe zile însorite decât restul americanilor, ceea ce contribuie la o stare generală de bine. Însă blocajele din trafic sunt renumite în întreaga țară, iar sistemul public de transport lasă de dorit (situație pe care autoritățile încearcă din răsputeri să o rezolve, prin programul „Subway to the Sea”). Un alt minus al acestui oraș fascinant este reprezentat de prețurile ridicate, ceea ce face ca circa 20% dintre locuitorii L.A.-ului să se afle la limita sărăciei.

2 Detroit (sursa foto: CNN)2. Detroit

 • Dezavantaje – rata mare a criminalității și a șomajului
 • Avantaje – timp scăzut petrecut în trafic, program de lucru flexibil

Colapsul industriei auto a dus prăbușirea economică a Detroitului, iar circa 40% din populația orașului se află la limita sărăciei. Numărul infracțiunilor a urcat considerabil în ultimul deceniu, autoritățile reușind cu greu să facă față, ceea ce a plasat Detroit pe primul loc în clasamentul celor mai periculoase orașe din SUA. Aceste dezavantaje au condus la costuri scăzute de trai și au redus aproape de 0 aglomerația de pe străzile orașului.  

1 New York (sursa foto: CNN)1.  New York

 • Dezavantaje – blocaje în trafic, program prelungit de lucru, costuri mari
 • Avantaje – rata criminalității scăzută

Deși New York se bucură de cel mai bine pus la punct sistem de transport în comun din SUA, new-yorkezii pierd mai mult timp decât orice alți americani pentru a ajunge la serviciu (timpul mediu petrecut pe drum fiind de o oră și jumătate, în fiecare zi). Tot la capitolul dezavantaje intră și costurile ridicate de trai – proprietățile sunt costisitoare, chiriile sunt ridicate, prețurile sunt mari, iar rata șomajului este peste media națională. Deși locuitorii impresionantei metropole au la dispoziție nenumărate opțiuni de petrecere a timpului liber, viața în NY vine la pachet cu o serie de neajunsuri.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video