Gazdă a Expoziției Universale 2015, Milano este un adevărat furnicar de turiști, în toate anotimpurile. Destinațe excelentă pentru city-break-uri, al doilea mare oraș al Italiei este centrul financiar și comercial al țării, cu un rol deosebit pe plan mondial în diverse domenii, de la modă și design, până la cultură și educație. IMOPEDIA.ro prezintă cinci dintre cele mai importante atracții turistice din Milano, simboluri cunoscute și apreciate în întreaga lume.

37627-santa_maria_delle_grazie.jpgSanta Maria delle Grazie

Veche de mai bine de 500 ani, biserica Santa Maria delle Grazie este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Deși conceptul edificiului îi este atribuit arhitectului Donato Bramante, unii specialiști argumentează că dovezile existente nu sunt concludente. Însă motivul pentru care biserica este una dintre cele mai importante obiective turistice milaneze este faptul că vechea sală monahală de mese adăpostește pictura murală „Cina cea de Taină”, realizată de Leonardo da Vinci, între 1495 și 1497.

37628-galleria_vittorio_emanuele_ii.jpgGaleria Vittorio Emanuele II

Deschisă încă din 1877, aceasta este una dintre cele mai vechi galerii comerciale din lume, gândită cu mult înainte de apariția conceptului american de „shopping mall”. Adăpostind numeroase magazine de lux, restaurante și cafenele, galeria face legătura între alte două simboluri ale orașului Milano – Domul și La Scala. Cu impresionanta sa cupolă de sticlă, mozaicurile desăvârșite și pardoselile de marmură, galeria denumită după primul rege al Italiei este cu singuranță una dintre cele mai luxoase spații comerciale, o adevărată lucrare de artă.

37629-castelul_sforzesco.jpgCastelul Sforzesco

Ridicat la dorința ducelui Francesco Sforza, în secolul XV, pe ruinele unui fost edificiu, castelul este un simbol al istoriei milaneze. Construit în totalitate din cărămidă roșie, castelul se întinde pe o suprafață de 800 metri pătrați și adăpostește la interior numeroase opere de artă. Fosta reședință a familiei Sforza este, în prezent, un complex de muzee, găzduind 12 muzee cu tematici diferite, precum și expoziții temporare și alte evenimente culturale. Cea mai valoroasă lucrare expusă aici este ultima sculptură a lui Michelangelo – Rondanini Pietà.

37630-la_scala.jpgLa Scala

Cel mai faimos teatru de operă din lume a fost inaugurat în urmă cu aproape 240 de ani și a fost, încă de la începuturi, un loc de întâlnire al familiilor de viță nobilă. Cămin al lui Verdi, Bellini și Rossini, teatrul de operă și-a obținut numele deoarece a fost ridicat în locul fostei biserici Santa Maria alla Scala, care a fost desacralizată și demolată pentru acest proiect. În ciuda unei fațade relativ modeste, clădirea ascunde un interior opulent, cu balcoane aurite și mii de metri de catifea roșie. Cu toate acestea, biletele la un spectacol pun în scenă aici nu sunt atât de greu de obținut precum se crede, mai ales de către cei care sunt dispuși să fie flexibili în legătură cu locurile.

37631-domul_din_milano.jpgDomul din Milano

Unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale Italiei, Domul din Milano domină piața centrală a orașului. Realizată pe parcursul a cinci secole (între 1386 și 1892), catedrala este una dintre capodoperele arhitecturii gotice. Cu o lungime de aproape 160 metri și o capacitate de circa 40.000 persoane, este unul dintre cele mai mari edificii religioase din Europa. În impresionantul său interior sunt expuse lucrări magnifice, însă pentru o experiență cu adevărat completă, turiștii sunt sfătuiți să urce cele 150 de trepte spre terasa catedralei. Aici așteaptă să fie admirate peste 2.000 de statui și 135 de turle, cu detalii sculpturale de excepție.  

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

3 July 2015