Cele mai frumoase oraşe din lume Paris, Londra, New York, Praga şi Amsterdam se „vând" şi ca destinaţii de răsfăţ pentru doamne de 8 Martie. Cazarea la hotel sau particulari este mai ieftină în această perioadă a anului.

sursa: alt-om.comUn buchet de flori şi o cutie de bomboane de ciocolată reprezentau cândva darul perfect pentru Ziua Femeii şi aduceau negreşit zâmbetul pe buzele celei care le primea. Cu timpul, însă pretenţiile au crescut, iar astăzi un cadou la modă de Ziua Femeii sunt excursiile în străinătate care pot costa şi câteva mii de euro.

Paris

Fie că aleg un hotel de lux situat în inima Parisului sau unul de două stele, majoritatea domnilor vor să-şi plimbe aleasa inimii de 8 Martie pe străzile oraşului iubirii.

Indiferent de anotimp, de e zi sau noapte, pe străzile pline de vise şi promisiuni de dragoste eternă vezi la tot pasul turişti cuceriţi de frumuseţea şi grandoarea oraşului de pe Sena. Posibilităţile de cazare sunt multiple: de la luxoasele boutique hoteluri până la apartamente ce pot fi închiriate cu mai puţin de 100 euro/noapte.


Paris, apartamentele centrale
Perioada 7 - 11 martie 2010
Studio (Sacré Coeur) - 465 euro
Apartament 2 camere (Notre Dame) - 700 euro

Paris, apartamentele semicentrale
Perioada 7 - 11 martie 2010
Studio - 340 euro
Apartament 2 camere - 360 euro

Best Western La Tour Notre Dame 3*
Perioada 7 - 11 martie 2010
Cameră single superioară - 500 euro
Cameră dublă - 580 euro
Zonă: centru, lângă Catedrala Notre-Dame
Facilităţi: mic dejun.

Londra

O altă destinaţie europeană ce pare să le încânte pe doamne este Londra. O destinaţie scumpă, dar care îşi rămâne la suflet. Pe străzile Londrei nu ai cum să te plictiseşti, oraşul are câteceva de oferit pentru fiecare.

„În cazul în care doriţi să priviţi turnul Londrei de la geamul apartamentului dvs., trebuie să ştiti că nu e gratis. Nu vă va taxa nimeni când aruncaţi un ochi pe geam, banii se iau la închirierea apartamentului. Acelaşi tip de apartament situat într-o zonă mai puţin faimoasă este mai ieftin cu câteva sute de euro", spune David Cross, agent imobiliar care se ocupă cu închirierea apartamentelor în regim hotelier în Londra.

Londra, apartamentele centrale
Perioada 7 - 11 martie 2010
Studio (London Bridge) - 600 euro
Apartament 2 camere (London Bridge) - 750 euro

Londra, apartamentele semicentrale
Perioada 7 - 11 martie 2010
Studio - 300 euro
Apartament 2 camere - 400 euro
Apartament 3 camere - 600 euro

Hotel Elysee Hotel 3*
Perioada 7 - 11 martie 2010

Camera dublă - 340 euro
Cameră triplă - 530 euro
Facilităţi: mic dejun
Zona: Hyde Park

Amsterdam
„Amsterdam este unul dintre cele mai moderne oraşe din Europa - frumos, tineresc şi relaxant, cu multe baruri, restaurante, oameni prietenoşi. Doamnele şi domnişoarele sunt atrase de numeroasele magazine micuţe şi de centrele mai mari de cumpărături aflate pe platoul pietonal şi în spatele Pieţei Dam. Tot la capitolul distracţii, pe lângă shopping, putem încadra plimbarea cu bicicleta, se ştie că nicăieri în lume nu există atât de multe biciclete ca aici"susţine Aurelian Bratosin, director Butterfly Tourism.

Circuit turistic Amsterdam
Hotel Hem 3*
Perioada 4 - 8 martie
Cameră dublă de la 475 euro/pers.
Transport cu avionul, transferuri
Facilităţi: mic dejun, turul oraşului de jumătate de zi cu ghid local în Amsterdam, însoţitor român de grup.

PRAGA
„Praga e frumoasă dacă o descoperi la pas, fără reguli, fără obiective de atins. Doamnele şi domnişoarele sunt fascinate de casele galbene, portocalii şi crem cu muşcate roşii în geam. Centrul Vechi are romantismul lui cu toată agitaţia din faţa primăriei, unde lumea se strânge la ora 13:00 să vadă orologiul astronomic.

Spectacolul e inedit: marionetele aşezate pe zidul turnului se mişcă, iar miniaturile celor 12 apostoli apar pe rând deasupra cadranelor. Adevăratele descoperiri se fac pe străzile înguste care duc spre Podul Carol. Acolo domină culoarea, agitaţia, magazinele, cafenelele şi cofetăriile", ne-a declarat Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro

Praga, Hotel Adria 4* - 3 nopţi
Cameră dublă de la 290 euro/pers.
Facilităţi: mic dejun, transport cu avionul, taxe aeroport.

New York
O altă destinaţie preferată de domni pentru doamne este New York. Potrivit agenţilor de turism, cei care aleg această destinaţie doresc să se cazeze într-un hotel şi nu să caute o locuinţă de închiriat.

Circuit turistic New York, Hotel 3*
6 nopţi cazare în Manhattan
Cameră dublă de la 1090 euro/pers.
Facilităţi: transport cu avionul, transferuri, tur de oraş în New York, însoţitor român de grup.






19 February 2010