Întotdeauna vivace, Bruxelles nu face un secret din pasiunea sa pentru viaţa bună, te îmbie să pătrunzi în interioarele Art Nouveau create de arhitectul Victor Horta, să devorezi pralinele de ciocolată şi să savurezi o bere într-un pub glorios. Sub fastul istoric dat de Uniunea Europeană, se află un oraş excentric, cu artă suprarealistă la Muzeul Magritte, vis şi umor la Manneken Pis.

Sursa: imopedia.roBruxelles are o atitudine ireverenţioasă când vine vorba de vizitarea obiectivelor turistice. Unde altundeva să găseşti o sculptură de bronz cu un băieţel care urinează într-o fântână? Statuia Manneken Pis se află nu departe de înălţătoarea şi enorma Grand-Place - una dintre cele mai frumoase pieţe din lume. Aceasta este în fiecare zi un furnicar de turişti care pleacă cu imaginea unei splendori în stil baroc, cu faţade filigranate şi poleite cu aur. Muzeele s-au reunit în districtul Mont des Arts, aici vei găsi strălucitorul Magritte, dar şi intimul Muzeu Horta, fosta casă şi studioul arhitectului Art nouveau care a dat numele acestui edificiu.

Cumpărături

Marii designeri s-au reunit pe Avenue Louise, iar rue Antoine Dansaert favorizează acei guru din moda belgiană, cum ar fi Olivier Strelli, care se remarcă prin stilul flamboaiant. Între sesiunile de shopping de la Bruxelles trebuie să faci pauză pentru ceai şi prăjituri! Rătăceşte apoi în piaţa cu antichităţi  din zona Grand-Sablon şi transformă-te în oaspete permanent la ciocolateria Pierre Marcolini pentru a obţine praline cu condimente.”, declară Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro
Viaţa de noapte

„Nu e plăcere mai mare în Bruxelles decât să savurezi un lambic (berea locală) sau o bere răcoritoare cu aromă de cireşe într-un Estaminet confortabil. Fiecare local are propria sa istorie şi caracterul său, de la teatrul de păpuşi Toone la cafeneaua A la Mort Subite în stil art deco. Scena distracţiei este împânzită de cocktail-uri cu şampanie, mulţi decibeli şi oameni care caută petreceri pe Avenue Louise şi Rue Dansaert Antoine. Pentru Operă si Balet, cea mai bună oprire este La Monnaie.”, declară Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Restaurante

Bruxelenii iubesc mâncarea lor. Dincolo de midii şi cartofi pe care le poţi găsi în Piaţa St. Catherine, vei descoperi restaurante în vogă pe Avenue Louise care servesc unul dintre felurile tradiţionale de mâncare - waterzooi. Este o mâncare săţioasă şi cremoasă care se aseamănă foarte mult cu o tocană. La început era preparată din carne de peşte, dar, între timp, a apărut şi waterzooi de pui. În esenţă, pe lângă carne, aceasta include legume precum morcovi, cartofi şi plante aromatice. Toate acestea sunt amestecate cu gălbenuş de ou, smântână şi unt. Restaurantul de la Muzeul de Instrumente Muzicale este situat pe acoperişul unei clădiri în stil art nouveau şi oferă o panoramă de vis asupra oraşului. Dincolo de agitaţia din Grand – Place, există bistrouri romantice pe Grand Sablon.

Top cele mai frumoase experienţe în Bruxelles

 1. Vizitează Muzeul Comic Strip! În rolurile principale îi vei vedea pe Superman şi pe Batman. Cei mici vor afla lucruri interesante despre personajele favorite din filmele de animaţie.

2. Stai sub cele şapte sfere gigant de la Atomium! Te vei convinge că nici una dintre sferele gigant care reprezintă un atom de fier gigant nu va cădea pe capul tău. Alături de acest model monstruos, de 165 de miliarde de ori mai mare decât un lucru real, te vei simţi ca o particulă microscopică.

3. Plimbă-te prin Europa! De fapt, este o Mini-Europa. Această colecţie de clădiri emblematice din ţările membre ale Uniunii Europene include Turnul din Pisa, Big Ben-ul, Acropole, Arcul de Triumf, Poarta Brandenburg, toate redate pe o scară de 1:25.

4. Nicăieri Bruxelles-ul nu e mai verde decât în Forêt de Soignes, care se întinde de la Bois de la Cambre la Waterloo. Acesta este un loc minunat pentru a scăpa de mulţimea înnebunitoare şi de trafic.

5. Retrăieşte bătălia de la Waterloo, pe care belgienii o reconstituie la fiecare cinci ani! Poţi urca pe dealul artificial Lion's Mound, pentru o vedere magnifică asupra acestui teatru de război.

CITEŞTE ŞI Top cele mai frumoase experienţe în Bruxelles

 

Oferte de vacanţă City Break Bruxelles,  Hotel Thon City Centre 4*

- de la 284 Euro/pers.

- transport cu avionul

- 3 nopţi cazare cu mic dejun.

- detalii pe: www.europatravel.ro

Hotel Bentley 3*

- de la 228 Euro/pers

- 7 nopţi cazare în cameră dublă

- bilet de avion tarif informativ, cuprins între 88 Euro/pers. şi 170 Euro/pers.

- detalii pe: www.ghidhoteluri.ro

 

1 October 2011