Prima Casa a resuscitat vanzarile unor proiecte rezidentiale noi, chiar daca la nivel intregii piete efectele sale nu s-au facut cu adevarat simtite, majoritatea banilor fiind orientati catre piata apartamentelor vechi, mai ieftine. DailyBusiness.ro a realizat o trecere in revista a dezvoltatorilor cu cele mai mari vanzari prin Prima Casa in 2009.

sursa:dailybusiness.roProbabil cel mai de succes exemplu este proiectul rezidential Rasarit de Soare, amplasat in cartierul bucurestean Titan.

Incepand din iulie 2009, cand Conarg Real Estate a inceput sa promoveze locuintele din Rasarit de Soare pentru Prima Casa, vanzarile au crescut substantial.

Astfel, din iulie pana in prezent, dezvoltatorul a vandut prin Prima Casa 250 de unitati locative, in valoare de circa 12,5 mil. euro (fara TVA).

Totusi, scaderile de pret operate au diminuat marjele de profit ale dezvoltatorului.In cazul proiectului dezvoltat de Conarg, pe langa cele 250 de locuinte vandute prin Prima Casa, multi dintre clientii care au semnat antecontracte anterior aparitiei Prima Casa si-au acoperit diferenta de plata prin acest program.

Reprezentantii Conarg nu au spus numarul exact al acestor clientii, insa estimeaza ca in total sunt circa 400 de locuinte vandute prin credite cu garantii Prima Casa.

Desi se pozitioneaza tot ca un proiect ieftin, Confort City, ansamblu rezidential dezvoltat de fratii Negoita prin firma Domus Stil, a inregistrat vanzari mult mai reduse decat in cazul Rasarit de Soare. "Sunt depuse 100 dosare, dintre care 40 sunt semnate deja, restul fiind la aprobare", spun reprezentantii proiectului.

 

Fratii Negoita au modificat anul trecut proiectul, recompartimentand 2 blocuri astfel incat acestea sa contina exclusiv apartamente de 2 camere.

Ionut Negoita a spus, anterior, ca aceasta decizie a fost luata ca urmare a faptului ca este o cerere mare de unitati de 2 camere.

Sursa

13 January 2010