Companii din zona IT&C precum Oracle, TeamNet, Samsung sau Endava, dar şi firme mai mici cu câteva zeci de angajaţi au fost anul acesta cei mai activi clienţi din piaţa de birouri, în condiţiile în care au semnat mai mult de jumătate din cele mai mari tranzacţii, reiese dintr-o analiză a ZF.

26777-16-skytower-cm.jpgCele mai mari firme din piaţa de consultanţă imobiliară au intermediat în acest an 19 tranzacţii cu spaţii de birouri mai mari de 1.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă cumulată de 78.000 mp.

Cel mai mare contract a fost semnat de către Raiffeisen Bank, în condiţi­ile în care austriecii îşi vor aduna opera­ţiu­­nile în proiectul Floreasca City de pe bulevardul Barbu Vă­­cărescu, dar, în linii mari, consolidarea sediilor de bănci a luat sfârşit ca urmare a tranzacţi­ilor din perioada 2008-2011.

În condiţiile în care şi operatorii de clinici şi spitale private şi-au domolit în acest an puternic ritmul de extindere, a venit rândul jucătorilor din zona IT să iasă la rampă şi să ocupe clădiri mai noi, mai bune, la chirii rezonabile, în condiţiile în care acest domeniu este printre puţinele ce nu se confruntă cu şomaj, reduceri de salarii sau insolvenţe.

 

Sursa

10 October 2012