Un grup de investitori locali a cumparat un teren situat in zona Lacului Floreasca in schimbul sumei de 2 milioane de euro (500 euro/mp), dupa negocieri de doar trei saptamani, a declarat, pentru Wall-Street, Codrin Matei, directorul companiei de consultanta imobiliara Crosspoint Finance, intermediarul tranzactiei.

http://1.bp.blogspot.com/_vC43AIa-0YU/SU0DtNgNpRI/AAAAAAAAF44/WWzTq2G9fnI/s400/euros-dinero-dirua-2008081413332811hg2.jpgTerenul nu era ipotecat si nici proprietarul nu avea finantare bancara, vanzarea fiind mai mult „o alegere personala".

La momentul in care au inceput negocierile, Crosspoint Finance mai primise trei-patru oferte, dar negocierile au continuat cu primul ofertant.

Acesta a platit suma de doua milioane de euro atat din bani proprii, cat si din finantare bancara, procentul nefiind facut public.

„Nu cred ca terenurile au atins inca cel mai mic pret posibil, este posibil sa mai vedem scaderi. In prezent, sunt multi proprietari care incearca sa vanda, dar nu stiu la ce pret sa se raporteze. Pretul este cel ofertat, in lipsa altor tranzactii", ne-a mai spus Codrin Matei.



Sursa

6 October 2009