Mallul din Floreasca a intrat în portofoliul fondului sud-african de investiții NEPI. Cel mai puternic jucător din piața imobiliară românească a plătit pentru Promenada nu mai puțin de 148 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacție înregistrată vreodată în Capitală, în care este implicată o singură proprietate.

35689-promenada_mall_1.jpgInaugurat în toamna lui 2013, Promenada Mall a fost ridicat în urma unei investiții de 130 milioane euro, ce a aparținut austriecilor de la Raiffeisen Evolution. Scos la vânzare la aproape un an de la deschidere, centrul comercial din Floreasca a fost țintit de mai mulți investitori, însă a fost achiziționat de sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI).

„Vânzarea Promenada Mall la doar câteva săptămâni după achiziția celui mai mare parc industrial din București (de către P3) arată în mod clar că România este din nou "în lumina reflectoarelor ". În ciuda volumului mare al tranzacției Promenada Mall, mai mulți investitori internaționali și-au exprimat interesul puternic în a achiziționa acest proiect de înaltă calitate. Aceasta este cea mai mare tranzacție a unui singur activ semnată vreodată în București și a doua ca mărime din România”, declară Gijs Klomp, director general și director al departamentului de investiții al JLL, reprezentantul Raiffesen Evolution în această tranzacție.

  • Supranumit „mallul corporatiștilor”, centrul comercial din Floreasca are o suprafață închiriabilă de peste 38.000 mp
  • Structurat pe șase niveluri, Promenada Mall pune la dispoziția vizitatorilor 140 magazine și 1.300 locuri de parcare

Reprezentanții Raiffeisen Evolution au declarat încă de la deschiderea mallului că intenționează să îi găsească un cumpărător cât mai repede, astfel încât să poată începe un nou proiect. Mai mult, aceștia subliniau la momentul respectiv că deja primiseră oferte pentru centrul comercial ridicat la intersecția a trei artere importante (Calea Floreasca, șoseaua Pipera și strada Barbu Văcărescu).

Fondul de investiții NEPI deține în România centre comerciale cu suprafața închiriabilă de circa 330.000 metri pătrați, ce valoarează peste 800 milioane euro. Până acum, cele mai valoroase erau City Park Constanța (90 milioane euro), Ploiești Shopping City (79,4 milioane euro) sau Floreasca Business Park (101 milioane euro), însă Promenada Mall a devenit cea mai costisitoare proprietate din portofoliu. Cu chiriași de renume precum Adidas, Zara, Tommy Hilfiger, World Class sau Billa, sud-africanii estimează că vor obține din chirii circa 10 milioane euro anual.

CITEȘTE ȘI:

4 November 2014