Fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă (deputat PSD), care deţin patru hoteluri în Capitală, au vândut 45 dintre cele 200 de apartamente scoase la vânzare în cel mai mare hotel de pe piaţă, Rin Grand Hotel din Capitală, realizate în urma unui proces de conversie a camerelor de hotel în locuinţe.

21546-rin.jpg"Am vândut deja 45 de apartamente, pentru preţuri ce au variat între 49.900 de euro pentru locuinţele de 51 metri pătraţi şi 91.000 de euro. Până în vara anului viitor vom finaliza transformarea celor 800 de camere de hotel în 400 de apartamente", spune Ionuţ Negoiţă.

Cei doi fraţi controlează în partea sudică a Bucureştiului hotelul Rin Grand, cel mai mare din Europa, potrivit proprietarilor, cu circa 1.500 de camere, o investiţie de 60 mil. euro finalizată în urmă cu patru ani. Doar 580 de camere sunt deschise clienţilor, restul fiind închise pentru a fi transformate în apartamente. Cu toate acestea, gradul mediu de ocupare al hotelului s-a ridicat la 40% de la începutul anului până în prezent.

Ionuţ Negoiţă, managerul hotelului, spune că cel mai ieftin apartament - cel cu două camere - costă 49.000 de euro, iar preţurile ajung la 91.000 de euro, în cazul locuin ţelor cu patru camere. Cei care vor locui în Rin Grand Hotel, ca proprietari sau cu chirie, vor avea acces şi la serviciile hoteliere, la spa, restaurant, parcare, dar şi room-service, curăţenie şi spălătorie.

"Veniturile hotelului au fost în scădere cu câteva procente faţă de ianuarie-septembrie anul trecut. Gradul de ocupare s-a menţinut în jurul valorii de 40%", spune Ionuţ Negoiţă.

Pe lângă Rin Grand Hotel, cei doi fraţi mai controlează alte trei hoteluri în Capitală.

Rin Grand Hotel, Confort Traian, Rin Otopeni şi Confort Otopeni, ce cumulează 2.100 de camere, au finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 14,1 milioane de euro, în scădere cu circa 8% faţă de anul anterior.

Ionuţ Negoiţă a început să dezvolte afaceri în România, alături de fratele lui, după ce a lucrat în domeniul construcţiilor în Iugoslavia şi Franţa, unde a adunat o parte din banii pe care avea să îi investească în ţară, după cum afirmă el.

Afacerile în hoteluri şi imobiliare au fost dezvoltate după ce fraţii Negoiţă au cumpărat în 2002 un teren în zona Otopeni, pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, pe care au ridicat hotelul Confort, înfiinţând firma Pro Hotels.


Sursa

17 October 2011