Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Trecerea la euro, amânată pentru 2019

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3365

Nu vom trece la euro în 2015, aşa cum s-a tot vehiculat în ultima perioadă. Mai aşteptăm, probabil,  până în 2019. Analiştii financiari susţin în prezent că România nu este pregătita să facă parte din clubul statelor care au adoptat moneda europeană. In plus, Zona euro trece printr-o perioadă criză fără precedent din cauza Viitorul Greciei în Zona euro este incert. Scade puternic numărul statelor dispuse la compromisuri Grecia trebuie să-şi onoreze angajamentele stabilite cu liderii europeni şi cu creditorii internaţionali sau să ia în calcul renunţarea la ... Greciei.

Trecerea la euro, amânată pentru 2019Aderarea României la euro în 2015 este o misiunea extrem de dificilă pentru România. Dacă vom adopta sau nu moneda europeană, vom afla după alegerile parlamentare din decembrie, când noul guvern format va decide dacă va fi menţinut sau nu calendarul de România, trasă înapoi de criza din Zona euro. Recuperarea economică se transformă în declin, avertizează FMI şi BM Incapacitatea marilor puteri de a se redresa după perioada de criză poate avea efecte nedorite asupra ţărilor emergente din Europa, categorie din ... adoptare a monedei unice europene.

Din păcate, nu putem să ne gândim să ade­răm la euro dacă agricultura reprezintă 6-7% din PIB şi utilizează 25-30% din forţa noastră de muncă. Cu cât rezolvăm mai repede problema şi scădem partea agriculturii şi creştem partea ser­vi­ciilor, cu atât avem şanse mai mari să adoptăm euro”, este de părere economistului-sef al BNR, Valentin Lazea.

Să nu ignorăm însă că economia locală trage de mult spre moneda europeană. În România, peste 70% dintre Ce fel de credite mai poţi obţine dacă ai statutul de client-problemă Biroul de Credite este o instituţie care îi sperie pe clienţii bancari, atunci când se gândesc la contractarea unui împrumut. ... împrumuturi sunt în euro, foarte multe preţuri sunt calculate în euro, de la telefonia mobilă, maşini, până la case. Astfel, acceptarea monedei unice ca monedă de tranzacţie este mai uşoară spre deosebire de Polonia, unde zlotul face legea.

Surse de pe piaţa financiară spun că, cel mai probabil, vom trece la euro în 2019. Dar înainte de asta, trebuie să trecem printr-o perioadă intermediară de cel puţin doi ani, denumită mecanismul de schimb valutar (ERM II), interval în care va fi testată stabilitatea monedei naţionale. Astfel, cursul trebuie să rămână într-un interval de variaţie de plus/minus 15% faţă de un nivel central agreat. Celelalte criterii de convergenţă sunt legate de stabilitatea fiscală, stabilitatea preţurilor şi a ratelor dobânzilor.

Totodată, înainte de a intra în Top 10 – Cei mai bogaţi oameni din Zona euro În timp ce toate ţările europene au de suferit din cauza crizei ce afectează Zona euro, averea celor mai bogaţi zece oameni din uniunea ... Zona euro, o ţară trebuie să respecte criteriile economice incluse în Tratatul de la Maastricht. Concret,  deficitul bugetar nu poate fi mai mare de 3% din PIB, datoria publică nu trebuie să fie peste 60% din PIB, iar inflaţia să nu depăşească cu 1,5% media celor mai performante ţări din Zona euro.

În ultimul an, instituţii financiare din afara României au întocmit o serie de rapoarte care pun sub semnul întrebării pla­nul de convergenţă al autorităţilor române privind adoptarea euro în 2015, indicând chiar posi­bilitatea trecerii la moneda unică europeană în 2019 sau chiar 2024.

CITEŞTE ŞI: Ce se va întâmpla cu creditele în lei când vom trece la euro? Trecerea la euro, pe cât de disputată, este iminentă. Din istoria ţărilor care au trecut deja prin acest proces, schimbările nu sunt niciodată ... Ce se va întâmpla cu creditele în lei când vom trece la euro?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video