Locuințele cu trei camere sunt preferate de către clienții tineri, care doresc să își întemeieze o familie. În majoritatea cazurilor, acestea sunt achiziționate pentru a fi locuite, nu pentru a fi închiriate, spun agenții imobiliari. Totodată, reprezentanții FNGCIMM remarcă o creștere a numărului de dosare care vizează achiziția unui astfel de apartament. IMOPEDIA.ro prezintă oferte imobiliare din București pentru clienții ce dispun de un astfel de buget.

38027-trei_camere.jpgClienții care accesează programul Prima Casă au devenit mai interesați de locuințele cu trei camere, arată statisticile FNG. Pe primul loc, în topul preferințelor, rămân apartamentele cu două camere (51% dintre dosarele aprobate), însă pe locul doi, au urcat locuințele cu trei camere (30%), depășind puternic garsonierele (11%).

„Această tendință se regăsește și în comportamentul vizitatorilor noștri: cele mai căutate rămân apartamentele cu două camere, dar numărul celor care au analizat locuințele cu trei camere a urcat cu aproximativ 17% în prima parte a acestui an, față de aceeași perioadă a lui 2014. Totodată, observăm o creștere a interesului pentru proiectele noi”, declară Bogdan Severin, director de vânzări IMOPEDIA.ro

În zona centrală, bugetul de până în 60.000 euro este suficient doar pentru locuințe cu trei camere din imobile cu probleme

„Există multe oferte pentru locuințe cu trei camere, în zona centrală, cu prețuri de vânzare de până în 60.000 euro. Dar din cauza problemelor de ordin juridic, acestea nu pot fi achiziționate de clienți care apelează la ajutorul băncii (vorbim de imobile cu risc seismic, cu legea 112, etc.). Sunt clienți care vin cu bugete de genul acesta, însă ei plătesc cu banii jos, deoarece băncile nu ipotechează proprietăți cu astfel de riscuri”, spune Claudiu Hațegan, broker/owner al agenției Klauss & Partners.

Cu 55.000 euro, poate fi cumpărat un apartament cu trei camere din apropierea parcului Cișmigiu. Amplasat la ultimul nivel al unui imobil cu trei etaje, din 1940, apartamentul are o suprafață utilă de 80 mp. Vezi mai multe detalii aici. Cu același preț este scos la vânzare un apartament din apropierea teatrului Metropolis, din zona Dacia. Amplasat la ultimul nivel al unui imobil cu trei etaje din 1933, apartamentul cu trei camere are o suprafață utilă de 96 mp. Vezi mai multe detalii aici. O altă ofertă din zona centrală vine din apropierea facultății de Drept: amplasat la etajul doi al unui imobil cu trei niveluri, apartamentul de 67 mp este scos la vânzare cu prețul de 59.000 euro. Vezi mai multe detalii aici

Vestul Capitalei, zona cu cele mai multe apartamente noi, dedicate clienților cu Prima Casă

Vestul Capitalei este renumit pentru numărul mare de proiecte noi, în special la ieșirile din București spre A1 sau spre Domnești. Printre cele mai interesante oferte se numără o locuință cu trei camere, de 77 mp, dintr-un complex rezidențial cochet, cu patru imobile, de pe Prelungirea Ghencea. Scos la vânzare cu un preț de 55.900 euro, apartamentul decomandat se bucură de trei balcoane. Vezi mai multe detalii aici. O altă ofertă vine din apropierea Militari Shopping Center: un apartament cu suprafața de 70 mp, dintr-un imobil din 2015, este scos la vânzare cu 55.800 euro. Vezi mai multe detalii aici. De asemenea, în aceeași zonă, într-unul din cele mai mari ansambluri rezidențiale din țară, sunt scoase la vânzare locuințe cu trei camere, al căror preț este de 775 euro/mp. Vezi mai multe detalii aici.

Pe segmentul locuințelor trecute de primul proprietar, oferta se împarte în două mari categorii: apartamente aflate în blocuri ridicate înainte sau după Cutremurul din ’77. În apropiere de Piața Gorjului, din Militari, un apartament de 70 mp dintr-un bloc ridicat în 1980 este scos la vânzare cu 55.500 euro. Vezi mai multe detalii aici. În Crângași, un apartament de 58 mp dintr-un bloc din anii ’60 se vinde cu 46.000 euro. Vezi mai multe detalii aici. În Drumul Taberei, în apropierea bisericii Ghencea, cu 58.000 euro poate fi cumpărat un apartament de 63 mp, dintr-un bloc din 1982. Vezi mai multe detalii aici. În același timp, în același cartier, în zona Râul Doamnei, o locuință de 75 mp dintr-un bloc din anii ’70 este scoasă la vânzare cu 60.000 euro. Vezi mai multe detalii aici.  

„De cele mai multe ori, clienții interesați de apartamente cu trei camere au vârste cuprinse între 25 și 35 ani – tineri care își întemeiază o familie și, în virtutea planurilor de viitor, vor mai mult decât două camere. În Drumul Taberei, foarte mulți cumpărători de trei camere au un buget de 50.000-60.000 euro, pentru care există nenumărate oferte. La mare căutare sunt locuințele cu trei camere din OD-uri (n.r. blocuri din cărămidă, construite de și pentru armată, înainte de anii ’70), deoarece au două balcoane și suprafețe mai mari, fiind însă semidecomandate”, explică Oscar Răceanu agent imobiliar în cadrul General Service 2000.

În partea de sud, prețurile pornesc de la 35.000 euro

Cel mai ieftin apartament cu trei camere din această parte a Bucureștiului se află în cartierul Ferentari, într-un bloc din 1974. Cu o suprafață utilă de 47 mp, locuința confort III este scoasă la vânzare cu prețul de 35.000 euro. Vezi mai multe detalii aici. În cartierul Rahova, prețurile apartamentelor cu trei camere variază între 50.000 și 60.000 euro, în funcție de anul de construcție și îmbunătățiri. Una dintre cele mai interesante oferte este a unui apartament de 70 mp, dintr-un bloc din 1979, reabilitat termic, aflat în apropierea Pieței Rahova. Scos la vânzare cu prețul de 56.900 euro, apartamentul a fost renovat recent. Vezi mai multe detalii aici.

„Foarte mulți cumpărători vin în Sudul Capitalei pentru prețurile accesibile ale locuințelor noi, majoritatea achiziționând prin programul Prima Casă. În această parte a Bucureștiului s-au dezvoltat extrem de multe proiecte, în ultimii ani, în toate marile cartiere. Printre marile avantaje se numără apropierea de mijloace de transport în comun, întrucât aceasta este una dintre primele întrebări ale potențialilor cumpărători”, arată agentul imobiliar Aurel Stănescu.

În Rahova, prețul unei locuințe dintr-un imobil construit în 2015 este de 57.900 euro. Aflat la etajul trei, apartamentul are o suprafață utilă de 76 mp și două balcoane. Vezi mai multe detalii aici. În Berceni, prețul unui apartament similar coboară la 50.900 euro. Vezi mai multe detalii aici. În zona Apărătorii Patriei, o locuință cu trei camere, de 63 mp, aflată la etajul 1 al unui imobil cu patru niveluri, este scoasă la vânzare cu 51.000 euro. Vezi mai multe detalii aici.

În estul Bucureștiului, clienții sunt mulțumiți de apartamentele ridicate înainte de ’77, atâta vreme cât au un preț mai mic

În partea de est a Capitalei, foarte multe oferte de vânzare sunt ale unor apartamente din blocuri construite înainte de Marele Cutremur din ’77, întrucât acestea reprezintă o majoritate în zonă. Clienții nu sunt străini de acest aspect și nu au o problemă cu anul de construcție, atâta vreme cât prețul de vânzare este unul avantajos.

„Cu 60.000 euro, se poate cumpăra cu ușurință un apartament cu trei camere, în această parte a Bucureștiului. Clienții interesați de astfel de locuințe ori urmează să își întemeieze cât de curând o familie, ori au deja un copil mic. Se tranzacționează rapid atât apartamentele din blocurile ridicate în anii ’80, cât și cele construite înainte de Cutremur – secretul este prețul. O proprietate scoasă la vânzare cu un preț corect și promovată corespunzător nu stă pe piață mai mult de o lună”, explică Vlad Trâmbițașu, agent imobiliar în cadrul RENET Real Estate Network.

Una dintre cele mai interesante oferte este a unui apartament din Colentina, amplasat la ultimul etaj al unui bloc din 1987, a cărui terasă a fost refăcută. Scos la vânzare cu prețul de 57.500 euro, apartamentul este decomandat, are o suprafață de 68 mp și a fost renovat recent. Vezi mai multe detalii aici. O locuință cu o suprafață similară, însă aflată la etajul 11 din 14 al unui bloc din 1976 din Pantelimon, este scoasă la vânzare cu prețul de 60.000 euro. Vezi mai multe detalii aici. Cu același preț, este oferit spre vânzare un apartament din Titan, care are o suprafață construită de 60 mp și se află la etajul trei al unui imobil cu patru niveluri, construit în 1977. Vezi mai multe detalii aici.

Bugetul acesta este suficient și pentru locuințele cu trei camere aflate în construcții noi – cu 58.700 euro, poate fi achiziționat un apartament în Titan, cu suprafața utilă de 74 mp. Vezi mai multe detalii aici. Cu 57.500 euro, poate fi cumpărat un apartament în zona Fundeni, cu suprafața utilă de 80 mp. Vezi mai multe detalii aici

În Nordul Capitalei, doar cei cu pretenții scăzute își pot cumpăra trei camere, cu Prima Casă

„Cei care dispun de suma de 60.000 euro își pot cumpăra, o locuință cu trei camere, în Nordul Capitalei, atâta vreme cât nu sunt foarte pretențioși. Aceștia au de ales între imobilele foarte vechi, din zone apreciate precum Floreasca sau Dorobanți, sau imobile mai noi, din Bucureștii Noi sau Dămăroaia”, declară agentul imobiliar Petre Codrean.

În zona 1 Mai, o locuință de 60 mp, dintr-un bloc din 1962, este scoasă la vânzare cu prețul de 58.000 euro. Vezi mai multe detalii aici. În Dorobanți, un apartament cu trei camere, de 60 mp, aflat la demisolul unui imobil din 1940, are un preț de vânzare de 55.000 euro. Vezi mai multe detalii aici. Dacă vine vorba de construcții noi, o locuință de 63mp, aflată la mansarda unui imobil din 2013, din Bucureștii Noi, este oferită spre vânzare cu prețul de 60.000 euro. Vezi mai multe detalii aici. În Dămăroaia, un apartament de 70 mp, situat la demisolul unui imobil ridicat în 2013, este scos la vânzare cu 58.000 euro. Vezi mai multe detalii aici.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

27 August 2015