Trei companii din portofoliul unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe piata locala, Avrig 35, au intrat in insolventa in acest an, ingrosand astfel randurile companiilor imobiliare care se lasa la mana creditorilor pentru ca sunt sufocate de datorii care par nesemnificative prin comparatie cu sutele de milioane de euro pe care planuiau sa le investeasca.

14612-4cc6fcabd586c.jpgAvrig 35 se alatura astfel unor alti mari dezvoltatori care au fost nevoiti sa declanseze insolventa sau chiar falimentul unora dintre firmele prin care dezvoltau proiecte imobiliare. Alte nume mari care au firme in insolvente sau faliment sunt firmele MLS Proiect Oradea a Mivan Kier, Cefin Real Estate Alpha a Cefin, Gigant Construct sau Copper Beech.

Firma Piatra Neamt Development, prin care dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 dorea sa investeasca in piata imobiliara din acest oras, a intrat in insolventa la inceputului lunii septembrie din acest an, potrivit datelor disponibile pe Tribunalul Bucuresti. Firma se alatura altor doua companii controlate de dezvoltator, Focsani Investment si Office Development, ambele de asemenea in insolventa.


Sursa

27 October 2010