Ali Ergun Ergen, care a condus operaţiunile comerciale ale Proiectului Băneasa timp de şase ani, s-a reîntors în cadrul companiei Anchor Grup, proprietarul Bucureşti Mall şi Plaza România, pe funcţia de director executiv al companiei.

23336-ergun_dc01c132bf.jpgErgun Ergen (41 de ani) a mai lucrat în perioada 2000-2005 în cadrul Anchor. El a demisionat în noiembrie anul trecut din funcţia de director executiv al Băneasa Development, compania de dezvoltare imobiliară a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, dar va rămâne în continuare consilier pentru proiect.

„A face din nou echipă cu Anchor este mai mult decât o provocare, este o ocazie de recalibrare a multor aspecte care pot determina design-ul pieţei româneşti, cel puţin în ceea ce priveşte politica centrelor comerciale. Vizăm consolidarea identităţii grupului şi poziţionarea operaţiunilor companiei în sfera premium a pieţei, indiferent de componentă – centre comerciale, proiecte imobiliare, clădiri de birouri, proiecte de leisure şi divertisment”, a declarat Ali Ergun Ergen la preluarea portofoliului.

Ultima realizare a lui Ergun Ergen este extinderea mallului Băneasa Shopping City, în urma unei investiţii de circa 22 mil. euro.

În 2010, turcii de la Anchor au suferit o lovitură puternică la nivel de conducere, după ce patru oameni din consiliul director au părăsit compania. Preşedintele companiei, Tunc Capa a deschis valul de demisii, urmat de directorul executiv Ibrahim Paksoy, de directorul de investiţii Ali Capa şi ultimul plecat Radu Tănăsescu, care a coordonat activitatea operaţională a grupului.

Pe parcursul anului trecut, operaţiunile locale ale grupului au fost coordonate de Murat Kazaz, care ocupă poziţia de executive board manager.

Anchor Grup a intrat pe piaţă în 1997 şi deţine un portofoliu de terenuri în suprafaţă totală de două milioane de metri pătraţi, localizate, în principal, în Bucureşti şi împrejurimi. Bucureşti Mall din Vitan este primul proiect dezvoltat de turci în România şi primul centru comercial modern de pe piaţa locală.

 

Sursa

8 February 2012