Elena Udrea şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş au inaugurat împreună o sală de sport la Academia de Poliţie Al. I. Cuza din Capitală, investiţia ridicându-se la 3,4 milioane lei.

16190-sala_de_sport_1.jpg"Prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) s-a construit o sală de sport şcolară, cu nivel de practică sportivă competiţională locală, teren de handbal şi 150 de locuri pentru spectatori. Sala de sport va fi utilizată de cei aproximativ 2.000 de studenţi ai Academiei de Poliţie Al. I. Cuza. Lucrările de execuţie au fost contractate în anul 2009 şi au o valoare de 3.498.509 lei cu TVA", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Programul "Săli de sport" gestionat de CNI a fost aprobat în anul 2002, iar scopul lui este construirea de noi săli de sport pe lângă instituţiile de învăţământ de toate gradele, la oraşe şi la sate, în vederea asigurării cadrului de desfăşurare a activităţilor sportive în condiţii optime de confort şi siguranţă.

Iniţial, prin acest program au fost construite săli de sport cu o capacitate de 50 locuri. Ulterior au fost lansate două noi proiecte tip, sală de sport cu o capacitate de 150 locuri şi sală de educaţie fizică.

Începând din anul înfiinţării, 2001şi până în prezent, CNI a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse în 11 programe de investiţii.


26 January 2011