Constanţa va avea o parcare supraetajată de circa 16,89 milioane lei. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat un contract de finanţare pentru un acest proiect ce va fi construit în zona spitalului clinic judeţean de urgenţe Constanţa, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR).

Sursa: adevarul.roAcesta este unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, potrivit unui comunicat transmis de  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

"Proiectul Parcare verde – construirea unei parcări supraetajate, zona spital clinic judeţean de urgenţe Constanţa, judeţul Constanţa îşi propune îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, prin construirea unei parcări supraetajate cu o capacitate de 265 de locuri, şi introducerea conceptului de clădire verde în spaţiul public urban, prin construirea Parcării verzi", se arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 16.899.170 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 13.395.846 lei.

"Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanţa îşi propune să facă din municipiul Constanţa un centru multifuncţional competitiv al României şi principalul polarizator economic în regiunea Mării Negre, avându-se în vedere, totodată, dezvoltarea durabilă a întregii zone şi reducerea discrepanţelor actuale de dezvoltare dintre cele 14 localităţi care compun polul de creştere", mai informează comunicatul MDRT.

Oficialii ministerului mai spun că au fost propuse spre finanţare, prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional, 38 de proiecte, dintre care 22 proiecte de reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii urbane, trei proiecte de dezvoltare durabilă a mediului de afaceri şi 13 proiecte care au drept obiectiv reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale.

 

21 April 2011