Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, la prezentarea bilantului MDRT pentru 2010, ca in acest an va finaliza aproximativ 130 de sali de sport demarate deja, si va incepe totodata constructia celei mai mari sali polivalente din tara, la Bucuresti, anunta NewsIn.

15906-1294242233.jpg"Ne propunem sa finalizam aproximativ 130 de sali de sport, toate sunt incepute inainte de mandatul meu si sunt ultimele sali de sport pe care le mai avem in lucru, urmand ca dupa finalizarea acestora sa vedem ce se va intampla mai departe.", a spus Elena Udrea.

In 2010, s-au receptionat 88 de sali de sport, din 220 contractate. In 2010 MDRT nu a inceput nicio lucrare noua, lucrarile erau fie in derulare, fie licitate, urmand a se da ordin de incepere a lucrarilor in 2010, dar toate erau din perioada de dinaintea preluarii conducerii ministerului, spune Udrea.

In prezent, sunt in executie 84 de sali de sport, iar 48 vor primi ordin de incepe a lucrarilor in anul 2011.

Dintre salile de sport receptionate, trei sunt structuri preluate, cu o capacitate de 4.000 de locuri (Onesti, Calarasi si Piatra Neamt). Bugetul alocat anul trecut a fost de 142,67 milioane lei.

"Vom incepe in acest an constructia celei mai mari sali polivalente din tara, in Bucuresti, proiectul se va realiza cu fonduri de la bugetul ministerului si din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului. Vom vedea care vor fi costurile in functie de proiect si de locul in care va fi amplasata, pentru ca sunt mai multe variante", a mentionat Udrea.

Ministrul a adaugat ca va incerca sa impulsioneze vanzarile de locuinte ANL, inclusiv prin modificarea reglementarilor.


Sursa

6 January 2011