Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii ANL şi ai Primăriei Capitalei pentru a discuta despre deblocarea programului de realizare a cartierului Henri Coandă.

15172-capital0145_96_6abf55d14a.jpg„Necesitatea deblocării programului de realizare a utilităţilor şi finalizare în bune condiţii a cartierului Henri Coandă a determinat stabilirea unei întâlniri. Proiectul a fost demarat în 2004 şi vizează construirea a 1.107 case şi 121 de apartamente prin credit ipotecar, însă finalizarea lui a fost întârziată din cauza lipsei utilităţilor, întrucât autorităţile locale nu au demarat, până în acest moment, lucrările tehnico-edilitare", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În urma discuţiilor de la MDRT, s-a stabilit ca Primăria Generală a Municipiului Bucureşti să aloce surse bugetare pentru realizarea reţelelor de infrastructură (sistematizare teritoriu, canalizare, drumuri). În plus, MDRT va iniţia un proiect de Hotărâre de Guvern prin care terenurile pe care se vor realiza utilităţile să fie trecute în administrarea Primăriei Bucureşti, pentru ca aceasta să poată face investiţiile necesare pentru realizarea infrastructurii.



Sursa

19 November 2010