După trei ani de dezbateri şi tergiversări, în ultimul moment cu putinţă, Elena Udrea a decis să semneze contractul prin care Arcul de Triumf va fi reabilitat. Este vorba despre o investiţie de milioane de euro, parafată în ultima zi de mandat a Elenei Udrea.

23353-arcul_de_triumf_bucuresti_big.jpgArcul de Triumf va fi supus unui proces de consolidare, restaurare şi conservare. Întregul demers va costa aproximativ şapte milioane euro, dintre care cinci milioane euro provin din fonduri europene.  

„Ma bucur că, după trei ani şi jumătate, reuşim să semnăm contractul pentru reabilitarea Arcului de Triumf şi sper ca, în viitor, procedurile de accesare a fondurilor europene să fie simplificate. Ne dorim să începem lucrările cât mai repede. Este vorba de lucrări de reabilitare şi restaurare a unui simbol al Bucureştiului”, a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.

Elena Udrea a remarcat faptul că o asemenea lucrare ar putea aduce beneficii pe termen lung oraşului. Pe de o parte, pentru că monumentul se va integra în circuitul turistic, iar pe de altă parte, se va valorifica patrimoniul istoric al Bucureştiului. Potrivit ei, acesta este motivul pentru care a semnat contractul în ultimul moment. Totuşi, nu există o explicaţie pentru faptul că aceste lucrări nu au fost contractate mai devreme, deşi au existat discuţii.

„Arcul de Triumf este un simbol al monumentelor istorice şi am ţinut să semnăm acest contract pentru că e un proiect valoros care va conta enorm pentru Bucureşti”, a declarat Elena Udrea.

Printre obiectivele proiectului, se numără şi sporirea numărului de turişti după introducerea în circuitul public turistic sau asigurarea căilor de acces pietonale către Arc, în interiorul zonei de protecţie a acestora, îmbunătăţind astfel accesul la monument.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea, înlocuită. Noul ministru are afaceri de peste un milion de euro cu MDRT

 

9 February 2012