Lucrările la cel mai mare mall din Bucureşti şi al treilea din Europa au demarat deja. The Colosseum, căci aşa se numeşte, va fi construit în sectorul 1 al oraşului Bucureşti, pe şoseaua Chitilei, de dezvoltatorul român Nova Imobiliare.

14964-151278-spaii-generoase.jpgLa finalizarea proiec­tu­lui, centrul comer­cial şi parcul de retail The Colosseum vor cuprinde 190.000 mp de spaţii destinate comerţului detailist, cu peste 480 magazine şi 8.500 locuri de parcare. Centrul va fi construit pe o suprafaţă de 620.000 mp din zona şoseaua Chitilei. Investiţia pentru dezvoltarea întregului proiect va depăşi 350 milioane de euro.

Construcţia parcului de retail, prima etapă a proiectului, a început deja. El va cuprinde spaţii comerciale de la 1.500 - 19.500 mp, pe o suprafaţă totală de 58.000 mp. Deschiderea este programată pentru vara anului 2011, iar printre chiriaşii stabili se află firme binecunoscute, precum hipermarketul Carrefour şi reţeaua de magazine do-it-yourself Leroy Merlin.

„Cu aproximativ 480 magazine, oferind o varietate unică de bunuri şi servicii, într-un centru de clasă mondială ce va conţine şi un food court cu bucătăriile celebre ale lumii, trei bulevarde distincte şi o staţie de tramvai chiar la intrarea complexului, The Colosseum va deveni cea dintâi destinaţie de shopping din România.„, se precizează într-un comunicat trimis de dezvoltator. Cea de-a doua fază a proiectului va cuprinde construcţia shopping mallului, care va avea o suprafaţă comercială de 134.000 mp.

Modernizarea infrastructurii de circulaţie şi transport

Îmbunătăţirea infrastructurii zonei este un lucru foarte important în acest moment. Dezvoltatorul vrea un acces facil la acest complex, prin intermediul unor pasaje conectate la o nouă şosea cu trei benzi. „Aproximativ 1,8 milioane de rezidenţi locuiesc la mai puţin de 30 minute cu maşina de The ­Colosseum şi 1300 maşini trec în mod obişnuit pe lângă complex, în orele de vârf. Această cifră va creşte după finalizarea parcului de retail. Conceptul de transport prevede şi o nouă linie de autobuz, precum şi o staţie de tramvai, pentru un acces comod la The Colosseum.„, mai aflăm din acelaşi comunicat.

Parteneri de proiect

Pentru realizarea acestui proiect s-au angajat companii europene şi nord-americane de nivel mondial. Planul arhitectural este creat de arhitecţii de la Leach Rhodes ­Walker, una dintre firmele prestigioase din Marea Britanie şi România. Planificarea extensivă a structurii tehnice şi de transport este condusă de companiile internaţionale de inginerie Waterman International şi WSP Group, iar întreaga dezvoltare a proiectului este girată de firma Gardiner & Theobald.

Un proiect record

The Colosseum este cel mai mare proiect pe care Nova Imobiliare l-a dezvoltat până acum. El a fost anunţat încă din 2006, pe atunci piaţa imobiliară şi implicit segmentul retail nu dădea semne că ar urma să scârţâie. Deşi lucrurile nu merg aşa cum şi-ar dori mulţi dintre investitori, dezvoltatorii Colosseum promit că vor duce la bun sfârşit acest proiect pe care au de gând să îl păstreze. În acest moment nu se ia în calcul vânzarea lui.

Vor urma şi alte proiecte

Reprezentanţii Nova Imobiliare au de gând să continue investiţiile în România, ţară cu un important potenţial de creştere. Dar toate la vremea lor! Mai întâi trebuie finalizat Colosseum Shopping Center.


Sursa

10 November 2010