Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Un castel record: construit acum, cu materiale și tehnici din secolul 13

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2336

Într-o epocă în care construcțiile se ridică tot mai repede, iar tehnicile folosite sunt tot mai performante, în Franța se construiește un castel medieval folosind doar tehnici și materiale care erau disponibile în secolul 13. Este un proiect inedit, menit să aducă puțină liniște într-un domeniu atât de agitat, cum este cel al construcțiilor.

guedelon 1Graba nu este apanajul pasionaților, în niciun domeniu. Astfel, o echipă formată din 55 de specialiști, istorici, constructori și voluntari, și-a propus să ridice un castel medieval într-o manieră inedită: folosind exclusiv tehnici și materiale care puteau fi întâlnite în secolul al 13-lea. Castelul Guedelon din Burgundy, Franța, atrage 300.000 de vizitatori în fiecare an. Inițiatorii proiectului îl numesc arheologie experimentală.

Este imposibil să vizitezi un castel medieval și să nu te gândeștiguedelon magari cum a fost construit, de unde au venit materialele, cum au fost transportate, ce unelte s-au folosit. Gueelon aruncă lumină asupra tuturor acestor mistere ale lumii medievale”, explică inițiatorii proiectului.

Totodată, în vremuri în care protecția mediului este un subiect atât de important, construcția castelului poate aduce la lumină vechi tehnici ce ar putea fi aplicate astăzi, într-un mod actualizat, pentru că întregul proiect este o lecție de guedelon arcadesustenabilitate în construcții. Zidăria este făcută cu zăbrele, vasele de var sunt fabricate pe loc, se folosesc plăci de stejar, inul și funii de cânepă. Iar pentru deliciul turiștilor, în cuptoarele castelului se coc bunătăți ce sunt împărțite în mulțime.

„Regula pe șantier este că putem folosi doar ce știm din documentele istorice că ar fi existat în anul 1228, data pe care am atașat-o noi ca an de construcție al castelului. Dar după ceguedelon zid am respectat aceste reguli, ne-am dat seama că totuși lipsește ceva: castelului îi lipsește viața. așa că am creat un caracter – proprietarul, care are preferințe foarte clare despre ce își dorește de la castelul lui și turiștii au apreciat și mai mult castelul de atunci. Seigneur Guilbert este un lord feudal care a primit dreptul de a-și construi un castel pentru că a luat partea coroanei în timpul rebeliunii din anul 1226”, explică echipa implicată.

Guadelon este un proiect inspirat de trecut, dar de mare relevanță pentru prezent

guedelon zidCastelul este înconjurat de pădure, având astfel la îndemână materiale naturale precum lemn, piatră, nisip sau lut, iar construcția se desfășoară zi după zi în prezenta a numeroși vizitatori. Muncitori în piatră, tăietori de lemn, dulgheri, fierari, producători de țigle și împletitori de frânghii depun eforturi neîntâlnite în ziua de azi pentru a construi acest castel.

La un moment dat ne-am dat seama că pietrarii tăiau pietrele prea drept, ceea ce nu ar fi fost adecvat. Acest lucru ar fi sugerat că lordul are mulți bani și o mică armată în castel, ceea ce nu este cazul, în scenariul nostru”, continuă reprezentanții proiectului.

Inspirat de trecut, acest proiect este de o mare relevanță și pentru secolul 21. Guedelon este un punct de interes științific, educațional și istoric, dar și un motor economic pentru regiune. Dar mai presus de toate, este o demonstrație de putere a unui colectiv care nu este neapărat specializat în construcții. turiști din toată lumea au putut fi martorii construirii pereților exteriori, acoperișului, anticamerei – cu picturile sale murale, bucătăriei și magaziei castelului, a punctelor de pază, totul construit piatră cu piatră, la singura construcție de acest gen din întreaga lume. Finalizarea acestui proiect spectaculos este estimată pentru anul 2023.  

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video