Guvernul din Muntenegru a acceptat oferta consorţiului greco-israelian Aktor/HCH de a construit 63,5 km ai unei autostrăzi foarte importante pentru două miliarde de dolari.

Potrivit www.eurobuild.pl, oferta, care a fost aprobată de Consiliul Guvernamental pentru Construcţia Autostrăzilor, se referă la construcţia a trei secţiuni ale autostrăzii Bar-Boljare, care ar urma să străbată ţara de la nord la sud.

În luna martie 2010, autorităţile din Muntenegru au anulat concesiunea către un grup de firme croate condus de Konstruktor, şi au decis să invite la discuţii Aktor/HCH, care a ocupat locul al doilea în cadrul licitaţiei organizate pentru a desemna constructorul autostrăzii cu pricina.

Această situaţie a venit ca urmare a faptului că firma care a câştigat licitaţia nu a reuşit să ofere garanţii bancare pentru partea sa de finanţare în timp util. Consorţiul Greco-israelian s-a oferit să construiască autostrada Bar-Boljare pentru 3,92 miliarde de euro. Acest drum va deveni parte a unei autostrăzi mai mari - Bar-Belgrad, proiect care va lega Muntenegru de Coridorul European X.





12 May 2010