Compania britanică Nova Imobiliare, care construieşte cel mai mare mall din România, la Chitila, a investit deja 42 de mil. euro în proiect. În total, investiţia se va ridica la 350 de milioane de euro. The Colosseum va fi gata peste cinci ani.

19107-louis_vuitton_25186600.jpg"Bucureştiul nu are artere comerciale ca alte capitale. Bineînţeles că există Calea Victoriei şi Magheru, dar trotuarele sunt înguste şi nu te poţi uita în vitrine. Am văzut pe Calea Victoriei un magazin de renume, iar lângă el era un spaţiu gol. Colosseum va avea trei artere comerciale, una destinată tinerilor, una pentru clasa medie, iar una de lux. Sigur că ne dorim să aducem Gucci şi Louis Vuitton în proiectul nostru", a declarat Panico Panayi, preşedintele Nova Imobiliare.

Valoarea de 42 de mil. euro reprezintă investiţia pentru parcul de retail al proiectului, care va mai cuprinde o unitate a retailerului de bricolaj Leroy Merlin, prima din România, un magazin Carrefour, Altex, dar şi o galerie comercială ce va include unităţi de servicii bancare, o farmacie, operatori de telefonie mobilă, servicii şi o zonă de restaurante. În plus, parcul va mai avea şi două big box-uri, pentru care nu s-au finalizat încă contractele de închiriere.

În total, parcul de retail va avea o suprafaţă de peste 53.000 mp. Preşedintele companiei a declarat că estimează venituri anuale din chiriile parcului de retail de 6,2 mil. euro, în condiţiile în care chiria medie în parcul de retail se situează la 11 euro/mp. În prezent, spaţiile din parcul de retail sunt închiriate în proporţie de 70%, după un proces de închiriere care a durat opt luni.

Când încep lucrările la mall

Construcţia primei faze a mallului va fi demarată anul viitor, dar pre-închirierile vor începe în această toamnă.

"În noiembrie vom începe închirierea spaţiilor din prima fază a centrului comercial, însă până nu avem un grad de pre-închiriere de 70%, nu putem merge la bănci. Sperăm că vom ajunge la acest procent în martie 2012, după care nu va trece mult timp până vom obţine finanţare", a mai declarat Panico Panayi.

Prima fază a mallului, de 50.000 mp necesită o investiţie de 90 de mil. euro, iar pentru cea de-a doua, de 93.000 mp, este nevoie de aproximativ 200 de mil. euro.

Terenul de 600 ha din Chitila a fosts cumpărat de britanici în 2003, de la 57 de proprietari diferiţi, destinaţia terenului fiind una agricolă, iar preşedintele Nova Imobiliare este încrezător în succesul pe care îl va avea proiectul.

"Am ales Chitila pentru că este o parte a Bucureştiului, aproape de aeroportul internaţional, la 6 km de Piaţa Victoriei şi o parte activă din punct de vedere economic", a mai adăugat Panayi. Cel mai mare mall din România urmează a fi finalizat în totalitate în 2016.


Sursa

10 June 2011