Alejandro Solano, 32 de ani, a părăsit conducerea companiei de dez­voltare imobiliară Hercesa România, după o perioadă de şase ani petrecută în Bucureşti, fiind înlocuit de către Mauricio Mesa Gomez, care ocupa poziţia de country manager al subsidiarei din Bulgaria a companiei spaniole.

13694-7-sm-alejandrosolano-as.jpgSolano, care a venit în 2004 la conducerea Hercesa România, când avea doar 26 de ani, a derulat o campanie amplă de achiziţii de proprietăţi în Bucureşti, cumpărând terenuri pentru construcţia a 6000 de apartamente în Titan, Ghencea şi Grozăveşti, precum şi fostul hotel Cişmigiu din centrul Capitalei şi un teren în zona Unirii pentru construcţia unui hotel.


Solano a coordonat dezvoltarea primei etape a proiectului Vivenda din Titan, format din 420 de apartamente, şi a început în toamna anului trecut lucrările de consolidare şi renovare a hotelului Cişmigiu. Restul proiectelor, care au necesitat investiţii de 50 de milioane de euro pentru achiziţia de terenuri, au fost îngheţate ca urmare a scăderii numărului de tranzacţii cu apartamente.

"Domnul Solano şi-a încheiat activitatea din România în urmă cu două săptămâni. Poziţia de country manager a fost preluată de către Mauricio Mesa Gomez, care a lucrat în biroul Hercesa din Bulgaria, pe poziţia de country manager", au declarat reprezentanţii Hercesa România, care nu au oferit detalii privind motivele plecării lui Alejandro Solano. Managerul spaniol nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru mai multe informaţii.

Problemele cu care se confruntă dezvoltatorii imobiliari în această perioadă au determinat numeroase plecări din rândul executivilor de top.

Astfel, doar în acest an patru dintre cei mai experimentaţi executivi din imo­biliarele locale - Michael Lloyd, Alexander Hergan, Reuven Havar şi Ibrahim Paksoy - au părăsit poziţiile de conducere din firmele în care activau.

Sursa

23 September 2010