0-994-anlhc1.jpgIn aceasta luna s-a dat startul pentru completarea dosarelor in vederea obtinerii unor locuinte ANL, in regim de inchiriere. Alte 80 de locuinte vor fi terminate in toamna anului viitor, mai exact este vorba despre finalizarea ultimei etape din strada Miloia. Lucrarile au fost intarziate cu un an din cauza inundatiilor care au avut loc in Timis, in 2005.

Pentru ultima etapa din strada Miloia exista deja finantare, si chiar s-au inceput lucrarile la fundatie. In total, Primaria a transmis aproximativ 850 de scrisori tuturor celor care s-au aflat pe listele ANL din acest an. Acum, toti acestia trebuie sa se prezinte si sa isi actualizeze dosarele. Totusi, pentru urmatoarele apartamente puse la dispozitie de ANL vor iesi din cursa cei care au implinit varsta de 35 de ani, insa se vor adauga si dosarele depuse in cursul lui 2007.

Ce acte trebuie depuse?

Cei care au nevoie sa isi completeze dosarul mai trebuie sa aduca o adeverinta de la locul de munca, din care sa rezulte ca lucreaza in Timisoara, si o copie dupa cartea de munca. In plus, daca s-a modificat ceva in statutul social, titularul cererii s-a casatorit sau are un copil, atunci trebuie sa completeze dosarul cu alte acte, legalizate, certificate de nastere, buletine, certificate de casatorie, sau, daca e cazul, certificat medical sau acte ca are o alta persoana in intretinere.

Daca contractul de inchiriere a expirat, atunci trebuie depus unul nou care sa arate unde locuieste titularul, efectiv. Cele mai multe puncte se dau pentru cei care au studii superioare, insa sunt avantajati si cei care provin din camine de copii, au fost evacuati sau familiile care au adoptat un copil. Un avantaj in plus vor avea si titularii cererilor care au mai multi ani vechime, asta pentru ca anual se primesc puncte in plus, in functie de data de depunere a solicitarii.

INTARZIERI

Mai sunt de facut trotuarele

Ultimele locuinte ANL au fost predate in urma cu o luna, beneficiarilor. Chiar daca multi dintre acestia nu s-au mutat inca in casa noua pentru ca mai au de facut unele amenajari interioare, aici si-au gasit loc 80 de familii. Chiar daca la inceputul lunii octombrie, primarul promitea ca vor fi terminate trotuarele si caile de acces, acest lucru nu s-a concretizat. Chiar daca lucrarile au avansat, ieri mai era inca de lucru, insa nici urma de muncitori. Dincolo, au fost incepute deja sapaturile pentru fundatie, insa nici acolo nu era vreo urma de muncitor, ieri, la orele amiezii.

Sursa

8 November 2007