Pe 1 octombrie 2019, compania californiană The Gateway Foundation va începe să construiască un hotel care va funcționa în spațiu. Potrivit CNN.com, și compania Orion Span a făcut publice, tot anul acesta, planurile hotelului spatial de lux Aurora Station, care ar trebui să fie lansat în 2022.

42516-hotel_spatiu_aurora.jpgHotelul spațial realizat de The Gateway Foundation se va numi Von Braun Station și ar trebui să fie ridicat de la sol în anul 2025, iar din 2027 ar trebui să primească oaspeți. Potrivit planurilor actuale, o călătorie va dura între șase luni și un an.  

Von Braun Station, care va sfida gravitația, seamănă cu o roată formată din 24 de module care orbitează pământul. Hotelul este denumit după Wernher von Braun, un inginer aerospațial pionier în domeniul tehnologiei rachetelor spațiale.

Practic, stația se bazează pe schițele lui Braun de acum circa 60 de ani. „Fizica nu s-a schimbat fundamental din anii 50 încoace, stația se rotește la fel”, a precizat Tim Alatorre, arhitect la Gateway Foundation, citat de CNN.com. Principala diferență constă în materialele moderne – noi aliaje metalice, compozit de carbon, printarea 3D și o nouă tehnologie a platformei de lansare. 

Alatorre a precizat că hotelul care va pluti printre stele va fi amenajat asemănător cu spațiile de cazare terestre. Camerele vor fi încălzite, iar hotelul va include și baruri chic. 

Totodată, compania va pune la dispoziția oaspeților activități recreative și jocuri „axate pe ideea că poți face lucruri care nu sunt accesibile pe Pământ” „pentru că, datorită imponderabilității și gravitației reduse, poți sări mai sus, ridica lucruri, alerga altfel decât ar fi posibil pe pământ”, a explicat Tim Alatorre.

The Gateway Foundation a anunțat că, la început, hotelul Von Braun va avea prețuri mari, însă compania dorește să ieftinească serviciile, al căror preț va fi similar cu cel al unei croaziere sau al unei excursii la Disneyland. Asta în condițiile în care un sejur la Aurora Station costă 9,5 milioane de dolari, iar la Virgin Galactie -  250.000 de dolari.

Diferențele de preț pot fi explicate, însă, și de capacitatea de cazare. Astfel, dacă Aurora Station poate primi cel mult 12 oaspeți, Von Braun Station poate găzdui maxim 450 de persoane.

20 September 2019