Volumul investitiilor imobiliare din Europa a crescut cu 15% in al doilea trimestru, ajungand pana la 23,5 miliarde de euro, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE).

In primele trei luni ale anului, pe piata spatiilor comerciale din Europa (birouri, retail si industrial) s-au tranzactionat circa 20,3 miliarde de euro. In trimestrul al doilea, volumul tranzactiilor a urcat cu 15%, pana la 23,5 miliarde de euro.

"Cea mai mare parte a investitiilor a ramas concentrata in Marea Britanie, Germania si Franta, aceste trei piete totalizand 62% din totalul investitiilor realizate in Europa.

Franta a inregistrat cea mai mare crestere, volumul tranzactiilor imobiliare crescand cu 46% in ultimele trei luni, in timp ce in Marea Britanie investitiile s-au apreciat cu 24%", se arata in analiza CBRE.

O schimbare fata de primul trimestru o reprezinta si volumul mai mare al tranzactiilor incheiate.

In Italia, de exemplu, achizitia centrulul comercial Porta di Roma de catre Allianz Real Estate a reprezentan o treime din volumul tranzactiilor incheiate pe piata loacala in ultimele trei luni.

Si Germania s-a remarcat prin tranzactii ridicate: 13 proprietati cu o valoare de peste 100 milioane de euro au fost vandute in primele sase luni ale anului.

Sursa

16 July 2010