Patru blocuri turn, dintre care unul de 25 etaje şi 105 metri înălţime, ar putea fi construite lângă Parcul Floreasca din Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), aflat în dezbatere publică.

16097-birouri444444444_42039700.jpgSC Primăverii Gardens este firma care ar putea primi dreptul ca, pe un teren de 27.742 metri pătraţi, să constuiască patru blocuri, două de 15 etaje, unul de 20 şi unul de 25, care să aibă şi trei niveluri la subsol. Terenul este delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca.

Consilierii Capitalei au votat, în ultimii doi ani, mai multe planuri urbanistice zonale ce permit construirea de clădiri cu înălţimi mari, majoritatea acestora având aprobarea arhitecţilor municipalităţii.

Cea mai înaltă clădire, cu 34 de etaje şi 155 de metri înălţime, ar urma să apară pe malul Dâmboviţei, în cadrul proiectului Dâmboviţa Center. Un alt bloc turn, înalt de 140 metri, ar putea fi construit pe Şoseaua Petricani din sectorul 2, iar unul de 120 metri - pe Bulevardul Poligrafiei din sectorul 1.

Consilierii Capitalei au mai aprobat un bloc turn care va fi amplasat în sectorul 6 şi, conform aprobării date de Autoritatea Aeronautică Civilă, va putea avea înălţimea de 116 metri. Un alt bloc turn aprobat de edilii Capitalei va măsura 90 de metri şi va fi amplasat în sectorul 3, pe bulevardul Basarabiei.

În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti, funcţională pe toate nivelurile, este hotelul Intercontinental, care măsoară 86 de metri, urmat de Casa Presei Libere şi de Palatul Parlamentului, fără a lua în calcul antenele de pe prima şi, respectiv, colina pe care este construită cea de-a doua. Dintre clădirile construite după 1990, cea mai înaltă este sediul BRD din Piaţa Victoriei, care are 79 de metri.


Sursa

20 January 2011