Vremea însorită îi îndeamnă pe români să îşi înceapă concediul chiar înainte de Paşte, încă de pe 1 Mai. Hotelurile şi pensiunile din ţară anunţă un grad ridicat de ocupare, deoarece mulţi s-au ocupat din timp să îşi rezerve camere pentru această perioadă. Dar agenţiile de turism încă promovează pachete atractive, mai ales în străinătate, adresate celor care s-au hotărât mai târziu să petreacă cele câteva zile libere departe de casă.

30146-vacante.jpgZeci de mii de români şi-au planificat o mini-vacanţă la începutul acestei luni, cu ocazia Paştelui. Însă anul acesta, concediul începe mai devreme, datorită zilei libere de 1 Mai. Vremea este excelentă, iar ofertele de vacanţă sunt numeroase, chiar şi pentru cei care nu s-au hotărât din timp.

Litoralul românesc reprezintă una dintre primele alegeri ale celor care îşi programează vacanţa de 1 Mai, iar gradul de ocupare în anumite zone este de 100%. Pensiunile şi hotelurile de la munte sau din restul ţării nu se lasă mai prejos şi au conceput oferte speciale pentru această perioadă. Însă nu puţini sunt cei care analizează cu atenţie raportul calitate-preţ pentru serviciile de la noi, astfel că din ce în ce mai mulţi clienţi au început să se orienteze către destinaţii de peste hotare.  

„Cererea pentru pachetele tip city break a crescut categoric anul acesta. Clienţii pun în balanţă ofertele pentru litoralul românesc şi cele pentru un sejur de 4-5 zile în străinătate, iar concluzia este clară: cu banii pe care îi plătim la Mamaia pentru 4 nopţi, putem petrece câteva zile la un hotel de 3* sau 4*, în destinaţii interesante din afara ţării”, declară Andrei Iaroscenco, manager ABC Tours.

Destinaţiile unde deja se poate face plajă, printre primele alegeri ale turiştilor români

Soarele este neaşteptat de blând pentru această perioadă, lucru de care vor să profite toţi cei care îşi petrec cele câteva zile libere departe de casă. Staţiunile însorite din afara ţării sunt atractive în ochii turiştilor români nu numai datorită preţurilor accesibile, ci mai ales datorită condiţiilor şi serviciilor mult mai bune decât la noi.

„Majoritatea celor care aleg să plece din ţară în această perioadă preferă destinaţii unde deja se poate face plajă, orientându-se către staţiuni din Turcia, Cipru, Spania sau Egipt. Pe lângă destinaţiile însorite, cu acces la mare, au fost foarte căutate şi clasicele capitale europene, precum Roma sau Madrid”, afirmă reprezentantul ABC Tours.

  • „Plăteşti un loc şi merg 2”: Paşte la poalele Olimpului, 110 euro/persoană – valabilă până pe 30 aprilie, oferta include transport cu autocarul şi 7 nopţi de cazare în Alexander Apartments, Vila Karies sau Vila Ikaros
  • Bulgaria: Nisipurile de Aur, 165 euro/persoană – oferta include 4 nopţi de cazare cu demipensiune la hotel Melia Grand Hermitage 5* (în perioada 1-5 mai)
  • Spania: Madrid, 340 euro/persoană – oferta include 4 nopţi cazare la hotel Husa Chamartin 4*, mic dejun şi transport cu avionul (între 3 şi 7 mai)
  • Mai multe detalii pe abctours.ro

Litoralul bulgăresc rămâne principalul competitor al staţiunilor româneşti, iar vecinii din sud au pregătit pachete speciale pentru această perioadă, la preţuri extrem de atrăgătoare. Iar dincolo destinaţiile de pe malul Mării Negre, Viena rămâne una dintre favoritele turiştilor români indiferent de anotimp, preferinţă ce nu este trecută cu vederea de agenţiile de turism.

  • Nisipurile de Aur, Bulgaria, 105 euro/persoană – pachet de 3 nopţi de cazare în camera dubla la hotel Atlas 4*, ultra all inclusive
  • Nisipurile de Aur, Bulgaria, 120 euro/persoană – oferta include 3 nopţi de cazare în camera dubla la hotel Riu Dolce Vita 4*, all inclusive
  • Viena, Austria, 365 euro/persoană – pachetul include transportul cu avionul şi 3 nopţi de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun
  • Toate ofertele sunt pentru perioada 1-4 mai, mai multe detalii pe rezervare.ro

„Staţiunile din Bulgaria reuşesc să atragă turişti, datorită câtorva ‘secrete’ – preţuri mici, servicii foarte bune, precum şi un management unitar. Vecinii noştri au înţeles foarte bine conceptul de all inclusive, extrem de apreciat de public, dar au şi dezvoltat facilităţi care să îmbine într-un mod fericit vacanţa activă cu cea leisure. Provocarea oricărei destinaţii de vacanţă este să satisfacă cât mai multe segmente de turişti, provocare pe care bulgarii au înţeles-o şi asumat-o perfect”, încheie reprezentanţii rezervare.ro

 

NU RATA: 

29 April 2013