În ciuda faptului că în Ungaria sectorul turistic a înregistrat o scădere semnificativă anul trecut, numărul hotelurilor noi a crescut.

sursa:http://www.prestige.roPotrivit www.eurobuild.pl care citează un studiu realizat de Colliers International, în 2009 atât numărul turiştilor, cât şi numărul zilelor petrecute de aceştia pe tărâm maghiar au scăzut cu 8%. Astfel, rata medie de ocupare a hotelurilor din Budapesta a fost de 49 de puncte.


În ceea ce priveşte preţul mediu al unei camere de hotel, acesta a stagnat sau a scăzut foarte puţin. Mai exact, o noapte la un hotel de cinci stele din Budapesta costă acum 118 euro, în timp ce pentru patru stele trebuie să plăteşti 58 de euro, iar pentru trei stele - 35 de euro.


În 2010, specialiştii estimează că numărul camerelor disponibile în Budapesta va creşte cu aproximativ o mie, datorită proiectelor începute înainte de debutul crizei economice mondiale. Astfel, anul acesta vor fi inaugurate mai multe hoteluri, printre care Marriott Courtyard, Alta Moda Fashion Hotel, Eurostars Hotel şi Continental Zara Hotel - la categoria patru stele şi hotelurile de cinci stele Thermal Hotel Rácz şi Buddha-Bar Klotild Palace.


2 March 2010