Dezvoltatorul imobiliar Echo Investment, controlat de Michał Sołowow, al treilea cel mai bogat polonez, şi-a ales echipa de arhitecţie care să îi proiecteze centrul comercial Korona din Braşov. Acesta este primul proiect pe care Sołowow îl realizează în afara Poloniei.

26804-untitled-1.jpgInformaţia vine la două săptămâni de la anunţarea primului chiriaş din cadrul mallului braşovean. Echo Investment a semnat luna trecută un contract de preînchiriere a unui spaţiu de 8.500 mp din viitorul mall către retailerul francez Carrefour.

Biroul de arhitectură ales de polonezi este B23T, care a elaborat şi planul mallului Promenada aflat în dezvoltarea Raiffeisen Evolution în Bucureşti. Contractul cu B23T prevede realizarea proiectelor de construcţie şi licitaţie. Finalizarea lucrărilor de proiectare este programată pentru al doilea trimestru al anului 2013. B23T a fost înfiinţată în urma fuziunii a două birouri de arhitectură: B2 International Consultants şi 3T Birou de Arhitectură.

Mallul Korona, care va avea în prima fază o suprafaţă de 35.000 mp, va fi construit pe terenul fostei fabrici Fartec din Braşov, cumpărat de polonezi în 2007 pentru 24 mil. euro. Pe lângă lotul de patru hectare, Echo a finalizat în septembrie achiziţia a încă două terenuri adiacente, în suprafaţă totală de 9.000 mp. În etapa a doua a dezvoltării, investitorii au programat încă 10.000 mp de spaţii de retail. Construcţia ar trebui recepţionată în ultimul trimestru al anului 2014.

„La mijlocul lunii septembrie compania Echo Investment a achiziţionat terenul suplimentar cu o suprafaţă totală de cca. 9 mii. mp. Tranzacţia de achiziţionare a încheiat prima etapă administrativă şi de achiziţii a procesului de dezvoltare şi constituie o trecere la etapa de pregătiri pentru realizarea primului proiect străin Echo Investment“, se precizează în comunicatul companiei.

Michał Sołowow (50 de ani) ocupă locul trei în lista celor mai bogaţi polonezi cu o avere estimată la 1,8 mld. dolari, potrivit revistei americane Forbes. Milionarul este prezent în România cu trei afaceri: dezvoltare imobiliară, prin intermediul Echo Investment, obiecte sanitare, prin Cersanit, şi producţia de pardoseală, prin Barlinek.

 

Sursa

13 October 2012