În emisiunea radio Casa Perfectă, ce se difuzează la RFI, Radio France Internationale s-a discutat astăzi despre locaţie şi ce este mai bine: un apartament în oraş sau o casă la periferie? Avantaje şi dezavantaje.


Poluarea oraşelor şi nevoia de confort, de spaţiu a generat o nouă modă, a „navetiştilor" middle class şi de lux. Ce câştigă şi la ce renunţă aceştia când se mută în zone limitrofe, uneori la zeci de kilometri de oraş?

Ce trebuie să ştii pentru a lua o decizie bună, potrivit stilului tău de viaţă -locuinţă mică în oraş sau casă mare, la marginea lui? Care sunt localităţile limitrofe din jurul Capitalei unde viaţa „la ţară" începe să semene cu cea de la „oraş"?

Află răspunsuri la toate aceste întrebări, din emisiunea Casa Perfectă de astăzi, în cadrul unei aprinse dezbateri despre costurile rezultate în urma alegerii uneia din cele două variante. Dragoş Dragoteanu, de la Euroest crede că un bucureştean din middle class nu îşi poate permite o casă la marginea Capitalei, că serviciile şi întreţinerea ei sunt prea scumpe.

Pe de altă parte, Alina Neagu, arhitect colaborator al revistei Planul Casei Mele îl contrazice, susţinând că majoritatea clienţilor săi actuali îşi fac case de până în 150.000 euro şi există bugete de servicii pentru fiecare client în parte.





23 April 2010