Locuri de parcare gratuite, comisioane reduse la jumătate şi identificarea potenţialilor cumpărători prin verificarea eligibilităţii acestora. Este ajutorul pe care îl oferă Grupul Imobiliar Premier  atât tinerilor care îşi vor cumpăra locuinţe prin programul "Prima casă", cât şi băncilor care acorda împrumuturi în acest scop. 

Companiile imobiliare susţin programul "Am decis să ne alaturăm programului PRIMA CASĂ pentru că este o iniţiativă binevenită şi necesară. În România, una din principalele probleme ale tinerilor este dificultatea în a-şi achiziţiona o locuinţa. Activăm de 16 ani în această industrie, şi prin experienţă vastă de care au acumulat-o specialiştii noştri, dorim să îi sprijinim pe beneficiarii-ţintă ai proiectului" a declarat Eduard Uzunov, Preşedintele REGATTA.

În afară de reducerea de 50% a comisionului perceput cumpărătorilor ce vor achiziţiona o locuinţa prin intermediul acestui proiect, Regatta poate identifica potenţialii cumpărători prin verificarea eligibilităţii acestora, ajutând astfel băncile şi eficientizând procesul de creditare.

Compania are însă şi pretenţii:

"Din punct de vedere al tipului de imobile ce urmează să fie tranzacţionate prin intermediul programului PRIMA CASĂ, este recomandat ca acesta să includă doar imobilele noi, atât cele în curs de finalizare, cât şi cele ce urmează să fie începute în viitorul apropiat. Această măsură ar ajuta la relansarea segmentului  rezidenţial şi ar crea noi locuri de muncă în domeniul construcţiilor, contribuind astfel la redresarea sectorului imobiliar românesc"
a precizat Alexandru Niţescu, Managerul Departamentului de Investiţii al REGATTA.

Programul iniţiat de Guvernul României este susţinut şi de Premier Imobiliare, care oferă, pe lângă reducerea comisionului, consultanţă gratuită pentru obţinerea creditului şi locuri de parcare din partea casei.

"Am anticipat acest program, suntem pregătiţi, îl susţinem. Pregătim o serie de facilităţi pentru cei care vor accede la acest program. Am aliniat preţurile în aşa fel încât să nu depăşească pragul de 60.000 de euro pentru un apartament de două camere, la cheie. Sunt pregătite o serie de proiecte: garsoniere cu preţul de la 36.000 de euro, apartamente cu două camere plecând de la 49.000 de euro. Imobilele există, sunt construite şi pot fi vizionate la cerere", a declarat pentru IMOPEDIA.ro Cătălin Grigore, director Premier Imobiliare.

 (UPDATE) Companiile imobiliare susţin programul "Prima Casă"

  

Reprezentanţii companiei Eurometropola consideră că: „Proiectul propus de Guvernul Boc va sprijini în mod cert la continuarea trendului ascendent al pieţei de profil".

Consultanţii companiei au însă şi câteva obiecţii. Astfel, ei susţin că rămâne de văzut dacă normele de aplicare ale acestei iniţiative vor fi suficient de permisive pentru a reda încrederea publicului consumator. "Segmentul căruia acest produs se adresează este, din punctul nostru de vedere, reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care sunt conduse strict de nevoie şi nicidecum de încrederea faţă de acest sistem", au declarat pentru Imopedia.ro reprezentanţii Eurometropola. Pe de altă parte, aceştia susţin că, "având în vedere limita maximă garantată de stat de 60.000 euro, tinerii îşi pot achiziţiona garsoniere sau apartamente cu două camere, ceea ce va contribui la o uşoară creştere a preţurilor pentru aceste produse locative".

2 June 2009